23 / 04 / 2024

Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen gelir belli oldu!

Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen gelir belli oldu!

Türk vatandaşlarının büyük bir kısmı kiralara bile yetişemezken yabancıların Türkiye'de Haziran ayındaki gayrimenkul alımları rekor seviyeye ulaştı. İşte detaylar...



Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve yabancılara gayrimenkul alımı karşılığında vatandaşlık verilmesi uygulaması, yabancıların ülkemizdeki gayrimenkul alımlarını artırırken, Türkiye’deki fiyat artışlarında da etkili oldu.

Yine aktarılan detaylara göre, yabancı talebinin Türkiye’deki gayrimenkul fiyatlarını artırdığı bilinmesine ve bu durum Türk vatandaşlarının konuta erişimini her geçen gün zorlaştırmasına rağmen hükümet yabancı alımlarını teşvik etmeyi sürdürüyor.

Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen gelir belli oldu!

HAZİRAN AYINDA YABANCIYA SATIŞLAR REKOR KIRMIŞTI

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Haziran 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 81,8 artış göstererek, 8 bin 630 adetle rekor kırdı.

Haziran'da toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 5,7 şeklinde olmuştu.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında 1. sırayı 3 bin 906 adet konut satışı ile mega kent İstanbul almıştı. Mega kent İstanbul'u sırasıyla 2 bin 534 konut satışı ile tatilcilerin gözdesi Antalya ve 428 konut satışı ile Mersin takip etmişti.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ocak-haziran döneminde de bir önceki sene aynı dönemine göre yüzde 72,7 artarak 35 bin 383 şeklinde olmuştu.


Geri Dön