27 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı arttı sektör moral buldu!

Yabancıya konut satışı arttı sektör moral buldu!

Yükselen enflasyon, faiz oranları ve döviz kurları nedeniyle zor bir dönemden geçen inşaat sektörü yeniden hareketlenmeyi başardı. 



Yükselen enflasyon, faiz oranları ve döviz kurları nedeniyle zor bir dönemden geçen inşaat sektörü yeniden hareketlenme dönemine girmeye başlıyor. Son dönemlerin en sıkıntılı sektörleri arasında gösterilen inşaat sektörü toparlanma sürecine girdi. 

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre TÜRK müteahhitlik firmalarının yurtdışında imzalanan yıllık sözleşme proje tutarı son 2 yıllık dönemde geçmiş yıllara oranla gerildi. 2018 yılının ilk çeyreğinde ortaya çıkan rakamlar ise yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde bir toparlanma beklentisine neden oldu. 

MORAL VERDİ

Ocak -mart dönemind 32 yeni proje alan Türk firmaları, toplam 3.4 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı. 2017 yılının aynı döneminde bu rakam 2.9 milyar, 2016'da ise 1.1 milyar dolar düzeyindeydi. Yurtiçinde ise yılın ilk 5 ayında yabancılara yapılan ev satışında yüzde 27'lik artış görülmesi, konut üreticilerine moral verdi.


Geri Dön