25 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?



"Durgun sezona rağmen önemli artış"

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, konut satışlarını değerlendirdiği yorumunda, kış şartarı ve sömestr tatili sebebiyle rakamların durgun olarak belirtildiği bir sürece karşın önem arzeden yükseliş olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Akbal, "Dövizdeki artışla para birimi değerlenen yabancıların vakit kaybetmeden gayrimenkul piyasasına yönlendiklerini, ABD'dan Avrupa'ya, Orta Doğu'dan Türk Cumhuriyetlerine kadar pazarın hızla genişlediğini deneyimliyoruz." diye konuştu.

Bu satışların gelecek günlerde yükseleceğini öngördüklerine dikkat çeken Akbal, konuttaki rekabetçi kazancın hem içte hem de dışta yatırımcıların dikkatini çekmeyie devam ettiğinin altını çizdi.

Akbal, KGF desteklerinin inşaat sektörü için de masaya yatırılmasını yararlı bulduklarına dikakt çekerek, böylece Türkiye'nin hem gayrimenkul hem de sanayi ve teknoloji alanlarında uluslararası doğrudan yatırımlardaki payının rekora ulaşabileceğini vurguladı. 

"70 bin hedefi için iyi bir başlangıç oldu"

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da yabancılara gerçekleştirilen satışların toplam satışların arasındaki payının gittikçe yükseldiğine vurgu yaparak, "Özellikle Almanya ve İngiltere'den gerçekleşen ve geçen yılın aynı dönemine göre 2 kattan fazla artan alımlar dikkati çekiyor. Dolayısıyla 70 bin hedefi için iyi bir başlangıç oldu." diye konuştu. 

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

2020'de ortalama yüzde 3 oranlarında olan seviyenin yüzde 5 oranına kadar yaklaştığına dikkat çeken Durbakayım, üreticilerin her zaman bardağın dolu tarafına baktığının altını çizdi. Durbakayım, kamu tarafından atılacak her adıma desteklerini sürdüreceklerine, olumlu hedeflerin devam etmesi amacıyla özel bankaların ve ham madde tedarikçilerinin de fedakarlıkta bulunması gerektiğine vurgu yaptı. 


Geri Dön