28 / 03 / 2024

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?



"Avrupalı alıcıların sayısının artması çok önemli"

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün ise senenin en durgun sürecinde bulunulmasına karşın  bu şekilde bir rakamın sektörü mutlu edecek bir sayı olduğunun altını çizerek, bütün zamanların en yüksek Ocak rakamlarının görüldüğüne vurgu yaptı. 

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Özgün, konuyla ilgili değerlendirmesinde "Turizmin en durgun olduğu dönemde ulaşılan bu rakam sektörümüze yabancı ilgisinin yüksekliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Avrupalı alıcıların sayısının artması da çok önemli. Antalya ilk 2'deki yerini koruyor. Direkt uçuşların artmaya devam etmesi turizmde olduğu gibi kentteki gayrimenkullere yabancı ilgisini daha da canlandıracaktır." açıklamasında bulundu.

"Rakamları yıl sonunda daha da yukarılarda göreceğiz"

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt da, döviz kurunda yaşanan yükselişin yabancıya satışları olumlu etkilemesine değindi ve gayrimenkul fiyatlarının yabancılar için cazipliğinin altını çizdi. 

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Gelişmişliği yüksek olan ülkelerin doğrudan yatırımları içinde en yüksek payın gayrimenkulde olduğunun altını çizen Özyurt,  "Bu ülkelere gelen yatırımının yarısından fazlası gayrimenkulle gerçekleşiyor. Yabancıların yaptığı gayrimenkul yatırımları ekonomilerin büyümesi açısından en önemli girdilerin başında geliyor. Yabancı yatırımcının çok büyük bir kısmı lüks konut satın alıyor. Hedeflerin aşılması hem ülke ekonomisi hem de sektör için önemli bir sonuçtur. Bu rakamın yıl sonunda daha da yukarılara taşınacağını hep birlikte görmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.


Geri Dön