26 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?



"2025'te yabancıya 20 milyar dolarlık satış hayal değil"

Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre; Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır ise gayrimenkul piyasasının yabancıya satış rakamları kapsamındaki 2022 hedefini 10 milyar dolar şeklinde duyurduğuna vurgu yaparak, pandemi sebebiyle ertelenmiş olan taleplerin 2022'de yatırım şeklinde geri geleceğine dikkat çekti. 

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Bahadır, konuyla ilgili açıklamasında "Artık global küresel salgının sonuna gelmemiz, mevsimsel düzelme ve turizm döneminin yaklaşması gibi etkilerin sinerjisiyle önümüzdeki dönemde bu rakamların çok daha yukarılara taşınacağını tahmin ediyoruz. Sektörümüz 2025'te yabancıya satışta 100 bin adedi yakalayarak 20 milyar dolarlık döviz gelirine ulaşmayı öngörüyor. Bu hayal değil." ifadelerini kullandı. 

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!

ABD vatandaşlarının Türkiye'deki konut yatırımlarında yüzde 115'lik artış!

TL'deki değer kaybıyla yabancılara konut satışı yüzde 44 arttı!

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?


Geri Dön