28 / 03 / 2024

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

TÜİK Temmuz 2021 konut satış verilerine göre; yabancıya konut satışları 2020 Temmuz'a göre yüzde 64 arttı ve 4.495 oldu. 2019'daki 4 bin 192 adet rakamını aşarak yabancıya satışta tüm zamanların en yüksek Temmuz satışı kaydedildi. 



TÜİK tarafından bugün açıklanan Temmuz 2021 konut satışları verilerine göre, Türkiye'de konut satışları Temmuz 2021'de bir önceki yılın Temmuz'una göre yüzde 53 azaldı ve 107 bin 785 olarak kaydedildi. Ocak-Temmuz döneminde ev satışları 2020'nin aynı dönemine göre bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 gerileyerek 660 bin 595 oldu.

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ise Temmuz 2020'ye göre yüzde 64 arttı ve 4 bin 495 olarak kaydedildi. Ocak-Temmuz döneminde yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46,9 arttı ve 24 bin 983’e yükseldi. Verilerle ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, şunları kaydetti:

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

“Temmuz’da ulaştığımız 4.495 adetlik yabancıya satış rakamı ile Temmuz ayında en yüksek veriyi elde ettiğimiz 2019 yılındaki 4.192 rakamını aştık ve öylece tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı satış rakamına ulaştık. Konut satışlarının iç piyasada yüksek inşaat maliyetleri ve faizler nedeniyle daralmaya devam ettiği bir dönemde sektörün dinamosunu ‘yabancıya satış’ oluşturuyor. Gayrimenkul ihracatının hem sektörümüze hem ekonomimize bu katkısı, bu alandaki çabalarımızın karşılığını bulduğunun da bir göstergesi. Önümüzdeki 5 ay ise hedeflerimize ulaşmamız konusunda oldukça önemli. Eğer kapanma veya seyahat engeli gibi yeni bir kısıtlama ile karşılaşmazsak yıl sonu yabancıya satış hedefimiz olan 50 bin adede adım adım giderek yeni bir rekorun müjdecisi olabiliriz.”

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

ABD, Avrupa ülkeleri ve İsveç’te artışlar var

Verilere göre Temmuz 2021'de Irak vatandaşları Türkiye'den 712 konut satın aldı. Irak vatandaşlarını sırasıyla, 619 konut ile İran, 365 konut ile Rusya Federasyonu, 229 konut ile Afganistan ve 198 konut ile Almanya vatandaşları takip etti. Ülke satış sıralaması değerlendirildiğinde ABD, Avrupa ülkeleri ve İsveç’ten konut alımında yükselişler kaydedildiğini vurgulayan Akbal, “Pandemi sonrasında uzaktan çalışma sistemlerinin yaygınlaşmasının etkilerini giderek daha çok gözlemliyoruz. Bu hareketliliğin sürmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

Yangın bölgelerinin yeniden inşası için katkı veriyoruz

28 Temmuz günü Manavgat'ın Kavaklı Mahallesi'nde başlayan ve Antalya, Marmaris, Muğla, Datça ve Didim gibi pek çok şehir ve ilçeyi etkileyen orman yangınlarını üzüntü içinde karşıladıklarına vurgu yapan Akbal, “Hem ülkemizin hem sektörümüzün tabi değerlerine sahip çıkmak ve yıkılanı onarmak adına GİGDER olarak 55 üyemizle birlikte harekete geçtik. Böyle bir dönemde birlik olarak yaralarımızı sarabileceğimize inanarak 20.000 fidan bağışlamış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra yine üyelerimizin destekleriyle bölgelerdeki ihtiyaç doğrultusunda ayni ve nakdi yardımlarla zarar gören yerlerin yeniden inşası için katkıda bulunuyoruz. Temennimiz daha fazla zaiyat vermeden bu bölgelerde yaşayan insanların ve doğanın yaralarını mümkün olabilen en kısa sürede sarması. İzleyen süreçte gelişmeleri takip ederek, taşın altına her daim elimizi koymaya hazırız” diye konuştu.

2021 Temmuz'da 107 bin 785 konut satıldı!

Temmuz ayında yabancıya 4 bin 495 konut satıldı!

İpotekli konut satışları Temmuz 2021'de arttı mı?

Konut fiyatları 3 büyük şehirde arttı!


Geri Dön