23 / 04 / 2024

Didim'de yabancıya konut satışında İngilizler ilk sırada!

Didim'de yabancıya konut satışında İngilizler ilk sırada!

2015 yılı Mayıs ayı konut satışlarında Aydın İli ilk 10'da yerini alırken, Aydın genelinde ise Didim'de ilk sırada yer aldı. Yabancılara gayrimenkul satışında İl Genelinde İlçemiz Didim ilk sırada yerini aldı.



Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun yabancıların havası ve doğası nedeniyle Didim'i tercih ettiğini belirterek yazlık bölgelerdeki gayri menkul fiyatlarına bakıldığında Didim'deki fiyatların daha düşük olmasının buna etki sağladığını söyledi. 


2015 yılı Mayıs ayı konut satışlarıyla ilgili verilen istatiksel bilgilerde Aydın Ülke genelinde ilk 10'da yerini alırken Aydın genelinde İlçemiz Didim ise ilk sırada yerini aldı. Başta İngilizler olmak üzere Avrupa'nın yaşayan bir çok vatandaş İlçemiz Didim'de konut alımını devam ederken satışlarla ilgili gazetecilere değerlendirmede bulunan Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun Didim'in havası ve doğasının yanı sıra gayri menkul fiyatlarının uygun olmasının insanları Didim'e çektiğini söyledi Coşkun "Didim'in yabancılara yönelik satışlarda birinci sırada olması bizi sevindirmiştir. 


Geçmiş dönemlerde Didim ikinci sıradaydı. 15 binin üzerinde satış yapıldı ciddi rakam; bazı olumsuzluklar yaşandı ama bundan geriye dönüldü. Biz satışların artması için hem Emlak sektörü hem de Dernek olarak yurt içi ve yurt dışı fuarlarında tanıtıcı toplantılara katıldı. Didim Cazibe merkezi, turistik bir yer; ayrıca çevredeki sahil kesimlere bakarak en ucuz konutlar burada; buranın denizi, kumu, tarihi ve güneşi çok güzel olması etken sağlıyor." dedi. 


"İNGİLİZLERİN DIŞINDA DA BAŞKA ÜLKELERİN VATANDAŞLARINA DA KONUT SATILIYOR" 

İlçemiz Didim'de çeşitli milletlerden vatandaşlara satışların yapıldığını da ifade eden Coşkun tapuların kısa sürede de verildiğinin altını çizerek "İlçemizdeki satışlarda İngilizler yoğunlukta; Suudi Arabistan, Afrika ülkeleri, İran, Rusya, Fransa ve İspanya'dan da gayri menkul alanlar var. En fazla İngilizler bulunmaktadır. Ayrıca tapu işlemleri 5 hafta gibi kısa sürede askeri izin yazısı alınarak tapuları veriliyor." dedi. 


"DİDİM'DE YAŞAMAKTAN MUTLUYUZ"

İlçemiz Didim'den ev satın alan İngiliz uyruklu David Ruderfoth(69) ise "Bölge ve insanları çok sevdik. Yaşadığımız yer dağlarla çevrili bize uygun bir yer olduğu için seçtik. İnsanlar çok sıcak yaşamaktan zevk alıyoruz. 9 yıl önce emekli olup buraya geldim. Yaşamaktan çok mutluyuz. Yapılan son değişikliklerle tapu alma süreci hızlandı. Her şey daha kolay"diye konuştu. 


Mavi Didim Gazetesi


Geri Dön