26 / 04 / 2024

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

13 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe alınacak olan düzenlemeyle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkındaki limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. Peki bu durum ev fiyatlarını etkiledi mi? 



Yabancıya vatandaşlıktaki konut satış limitinin yükseltilmesini bazı konut sahipleri fırsatçılığa çeviriyor. 

YÜKSEK TALEPLE FİYATLAR ARTIYOR

Konuya ilişkin açıklamalar yapan emlakçı Taner İşlek, bazı konut sahiplerinin evlerinin fiyatlarını 400 bin dolar bandının üzerine yükselterek, durumu bir fırsat haline getirdiğine dikkat çekiyor. 

"Konut fiyatlarında sürekli artış gözleniyor. Yabancıların talebi de bu artışlarda etkili oluyor. Gayrimenkul alımıyla vatandaşlık hakkı kazanma bedeli 250 bin dolardı, bu rakam 13 Haziran’da 400 bin dolara yükseliyor" şeklinde konuşan Taner İşlek, ev fiyatlarının son zamanlarda sürekli yükseldiğini de vurguladı. 

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

KİRALIK EV FİYATLARI DA ARTTI 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Megakent İstanbul'da ev fiyatlarına paralel şekilde kiralarında artış gösterdiğine vurgu yapan İşlek, "Konut fiyatlarında sürekli artış görülüyor. İstanbul’da kiralar da ortalama 6 bin TL civarına yükseldi. Emlakçılar olarak kiracı ve konut sahipleri arasında arabuluculuk gibi rol üstleniyoruz" dedi. 

Devlet kontrolünde fahiş fiyatların önlenmesine ilişkin çalışmalar yapıldığının altını çizen İşlek, bu çalışmanın hem kiracılara hem de ev sahiplerine yarar sağlamasını beklediklerini ifade etti. 

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! İndirim geliyor mu? 4 Haziran 2022 Opet, Total, PO, BP, Shell fiyat listesi...

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak

Enflasyon rakamlarıyla baş edemeyen TÜİK’ten ilginç hamle


Geri Dön