26 / 04 / 2024

Yadigarlık Parkı Türkmenistan'ın tarihi anıtlarına ev sahipliği yapacak!

Yadigarlık Parkı Türkmenistan'ın tarihi anıtlarına ev sahipliği yapacak!

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşaatı gerçekleştirilen ve Türkmenistan tarihine iz bırakmış olayları simgeleyen, kültürel değerlerini ortaya koyan anıtların sergilendiği “Yadigarlık Parkı” açıldı.



Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdımuhammedov’un katılımıyla Başkent Aşkabat’ta hizmete giren Yadigarlık Parkı aynı anda 3 bin kişiye zamanda yolculuk yaptırarak tarihi yaşatacak. 9 bin metrekare alana sahip ve Göktepe Savaşını çağrıştıran 3 rölyefli müzesiyle Yadigarlık Parkı, Hilal şeklindeki mimarisiyle dikkatleri çekiyor.


Türkmen Bayrağı’ndan esinlenildi


Konsept olarak Türkmen Bayrağı’ndan ilham alınarak yapılan Yadigarlık Parkı’nda müze yolu üzerinde bulunan desenler bayraktaki eyalet desenlerini çağrıştırıyor. Parktaki anıtlar,  müzenin çevrelediği Türkmen Yıldızı şeklindeki platform üzerinde bulunuyor.


1948 yılında yaşanan depremin anısına yapılan ‘Boğa Heykeli’, 2. Dünya savaşını simgeleyen ‘Enemehri Anıtı’ ve bu savaşta ölen şehitlerin anısına yapılacak/yapılan olan “Sönmeyen Ateş” anıtı burada yer alıyor.


750 araçlık otopark ve helikopter pisti de var


Müze binasının arkasında yer alan Sadakalık Bölümü ise 5500 metrekare alanda 3000 kişiye  hizmet verecek şekilde inşaa edildi. Projede anıtlar ve müzenin dışında bir de peyzaj alanları bulunuyor. Yeşil alanlar, yürüme yolları ve havuzlar ise ziyaretçilere keyifli bir gün geçirmelerini sağlayacak. Ayrıca, 750 araçlık otopark ve 1 adet helikopter pisti de bulunuyor.




Geri Dön