28 / 03 / 2024

Yağan yağmurlar Bursa'ya yetmiyor!

Yağan yağmurlar Bursa'ya yetmiyor!

Bursa'da şehrin su ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarında doluluk oranı yağan yağmurlara rağmen değişmedi. Doğancı Barajı'nda doluluk oranı son yılların en düşük seviyelerine gerileyerek 24 olarak ölçüldü...




Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajları yağan yağmurlara rağmen dolmadı.


Bursa'da şehrin su ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarında doluluk oranı yağan yağmurlara rağmen değişmedi. Doğancı Barajı'nda doluluk oranı son yılların en düşük seviyelerine gerileyerek 24 olarak ölçüldü. Yağışların arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden yetkililer, Nilüfer Barajı'ndaki doluluk oranının ise yüzde 61'lerde olduğunu kaydetti.


28 Mart 2014'te yapılan ölçümlerde Doğancı Barajı'nda 7 milyon 988 bin metreküp, Nilüfer Barajı'nda ise 20 milyon 884 bin metreküp kullanılabilir su kaldığı bildirildi. Arıtma tesislerine verilen su miktarının ise günlük 271 metreküp olduğu öğrenildi. Bursa şehir merkezine verilen toplam su miktarının günlük 294 bin metreküp olduğu açıklandı.


"SUYU BOŞA AKITMAYIN"


Bursa'nın su ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ını karşılayan barajlardaki suyun tasarruflu kullanılmasını isteyen yetkililer, "Tıraş olurken, diş fırçalarken, banyo yaparken suyu boşa akıtmayalım. Ev hanımları çamaşır makinelerini dolmadan çalıştırmasın. Basit tedbirlerle hem suyumuza, hem de aile bütçemize katkıda bulunalım. Bulaşıkları bulaşık makinelerinde yıkayalım" dedi.




Hür Işık Gazetesi


Geri Dön