29 / 03 / 2024

Yakacık Meydanı'nı Kartallılar tasarlayacak!

Yakacık Meydanı'nı Kartallılar tasarlayacak!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve TAK KARTAL işbirliği ile Yakacık Meydanı’nda, “Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz” etkinliğinin açılışı gerçekleşti. Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı.




Kartal Belediyesi sınırları içinde bulunan Yakacık Meydanı’nın tasarımı ile ilgili vatandaşların da katılımını sağlamak amacıyla hazırlanan, Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Tasarım Araştırma Katılım grubu (TAK) işbirliği ile düzenlenen “Yakacık Meydanı’nı Birlikte Tasarlıyoruz” projesi başladı. Yakacık Meydanı’nın tasarımı ve geleceği ile ilgilenen tüm vatandaşlar, Yakacık Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte fikirlerini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile paylaştı.10 Eylül’e kadar devam edecek proje kapsamında, dileyen vatandaşlar Kartal Yakacık Meydanı’nda bulunan standlara uğrayarak fikirlerini, şikâyetlerini, istek ve taleplerini iletebilecekler. 


Fikirlerini yazıp meydandaki sandığa attılar


Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Tasarım Araştırma Katılım Grubu (TAK) işbirliğiyle Yakacık Meydanı’nı vatandaşlarla birlikte tasarlamak için 3 günlük bir proje düzenlendi. Yakacık Meydanı’nda gerçekleşen açılışa, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı. Kartallı vatandaşlar proje ile alakalı fikirlerini Başkan Altınok Öz’e sundu. “Yakacık Meydanını Birlikte Tasarlıyoruz” etkinliği kapsamında vatandaşlar, Yakacık Meydanı hakkındaki fikirlerini bir kâğıda yazarak harita üzerinde işaretledi. Bazı vatandaşlarsa, meydana kurulan sandığa düşüncelerini belirten yazıları oy pusulası gibi katlayarak attı.  


“Fikirlerinizi duymak istiyoruz”


Açılışta konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Aslında ben buraya konuşmak için değil, halkı dinlemek için geldim. 2009’da buraya geldiğimizde, halk buradaki köprülerden ve havuzdan rahatsızdı. Burasının dümdüz olmasını istiyorlardı. O şekilde düzenledik; ama bir şeyi itiraf edeyim, o zaman bu meydan için çok güzel aydınlatma projesi hazırlamıştık; ama pahalı bulunduğu için iptal edilmişti. Hâlbuki o proje bu güzel mekânı, bu ağaçları canlı tutacak çok güzel bir projeydi. Şimdi arkadaşların o projeyi bulup tekrardan hayata geçirmelerini istedim. Buradan memnun olabilirsiniz veya olmayabilirsiniz; ama fikirlerinizi duymak istiyoruz. TAK bu projeyi Kent Konseyi ile birlikte ortaya çıkardı. Bu arkadaşlar, halka soralım ne istiyorlarsa onu öğrenelim, onu uygulayalım diyorlar. Çok güzel bir de yarışma düzenliyorlar. Kartal’ın değişik yerlerinde, kıyıda köşede kalmış yerleri canlandırmak üzere çok güzel proje geliştirdiler” dedi.  Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Yakacık sakinleri mikrofonu devralarak meydanın tasarımı ile ilgili fikirlerini paylaşıp çözüm önerilerini sundular.


Türk İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG), Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği işbirliğinde yürütülmekte olup, Türkiye'de yerel yönetimin gelişmesi hedeflenmektedir. Türkiye’den 6 pilot belediyenin katılım sağladığı proje faaliyetleri kapsamında, yerel yönetimlerin çalışmalarında; hizmet planlama, karar alma ve uygulama ile izleme - değerlendirme süreçlerine katılım mekanizmalarını daha etkin kullanılmalarına yardımcı olmanın amaçlandığı projede vatandaşların da bu süreçlerde yer alması destekleniyor. Kartal Belediyesi, pilot bölge olarak ilçede bulunan 20 mahalleyi vatandaş ile birlikte yönetmek amacıyla çalışmaları sürdürüyor.



Kartal Belediyesi


Geri Dön