18 / 04 / 2024

İstanbul'un en büyük ikinci meydanı Bağcılar'a inşa edilecek!

İstanbul'un en büyük ikinci meydanı Bağcılar'a inşa edilecek!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projesi tamamlanan 55 dönümlük meydanın altına bin 250 araçlık otopark inşa edileceğini söyledi. Bağcılar'ın mimari, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini dile getirdi...



Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projesi tamamlanan 55 dönümlük meydanın altına bin 250 araçlık otopark inşa edileceğini söyledi.


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar meydanına 55 bin metrekarelik alanla İstanbul'un en büyük meydan projesini hazırladıklarını söyledi. Çağırıcı, Bağcılar'ın mimari, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini dile getirdi. Kısa süre önce Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ni, Sanal Gerçeklik Modülü olan 8D sinema salonu ile Planetaryumu hizmete sunduklarını anlatan Çağırıcı, 5 bin engellinin yararlandığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda 30 branşta kurs verdiklerini söyledi. 


EN BÜYÜK İKİNCİ MEYDAN 

İstanbul' un en büyük ikinci meydanı olarak hazırlanan 55 bin metrekarelik alana inşa edilecek Bağcılar meydan projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Çağırıcı, meydanın çevresindeki yolları yerin altına alacaklarını, meydanın altına da bin 250 araçlık bir otopark yapacaklarını ifade etti. Çağırıcı, meydanın çevresindeki binaların da 8'er kat olarak aynı tarzda düzenleneceğini kaydetti. Yüzyıl Mahallesi'ne 'Medya Park' inşa edeceklerini anlatan Çağırıcı, "İçerisinde radyo ve televizyon stüdyoları, sosyal tesisler, yürüyüş ve oturma alanlarının da yer alacağı medya parkında basın mensupları için hem dinlenme hem de çalışma ortamı sunacağız" dedi. Bin 500 kişilik açılır kapanır tavanlı amfitiyatro projesinden de bahseden Çağırıcı, 70 milyon lira değerinde bir bilim müzesi yapacaklarını kaydetti.


Mustafa Kaya/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön