26 / 04 / 2024

Yakuplu'nun tapu sorunu çözülüyor!

Yakuplu'nun tapu sorunu çözülüyor!

Beylikdüzü Belediyesi'nce Yakuplu'da gerçekleşen Mahalle Meclisi toplantısında başkan yardımcıları, Yakuplu'nun 20 yıldır devam eden tapu problemini çözeceklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Hızlı bir şekilde imar uygulaması yaptık."



Bir kısım tapu problemlerini hallettik, geri kalan kısmını da bu sene itibarıyla çözeceğiz ve hiçbir problem kalmayacak." Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle meclisleri çözüm üretmeye devam ediyor. Mutat olarak her mahallede gerçekleştirilen mahalle meclislerinde sırayı Yakuplu Mahallesi aldı. Beylikdüzü Belediyesi Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen mahalle meclisine; Belediye başkan yardımcıları Tahir Sert, Zeki Çanakçı ve Efrahim Yeşil ile Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Beylikdüzü genelinde yalan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda, dinleyicilerden gelen sorular da cevaplandırıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada; Yakuplu'nun 20 yıldır devam eden tapu problemi olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Çanakçı, şöyle konuştu: "Birçok insanın tapu tahsis belgesi var; fakat tescil anlamında tapu belgesi yok. Kullanılmayan yaklaşık 6 bin 700 tapuyla karşı karşıyayız. Mahkeme kararlarının iptal gerekçelerini dikkate alarak, hızlı bir şekilde imar uygulaması yaptık. Bir kısım tapu problemlerini hallettik, geri kalan kısmını da bu sene itibarıyla çözeceğiz ve hiçbir problem kalmayacak." dedi.
Zaman


Geri Dön