05 / 05 / 2024

Yalın İnşaat maliyetleri düşürüyor!

Yalın İnşaat maliyetleri düşürüyor!

Uluslararası Yalın İnşaat Yöneticisi Michael Scott, firmanın zamandan tasarruf sağladığını, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu ve maliyetleri düşürdüğünü açıkladı.



Uluslararası Yalın İnşaat Yöneticisi Michael Scott, firmanın zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak için çalışmalara başladığını açıkladı. Scott, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirtti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, müşterinin istediği doğrultusunda proje ürettiklerini açıklayan Scott, hedeflerinin projeleri öngörülen zaman ve maliyette eksiksiz teslim etmek olduğunu açıkladı. 

Yalın İnşaat'la fazla kullanılan malzemelerin belirlenip, azaltıldığını belirten Scott, "Burada en önemli nokta insanlara değil, içinde olduğumuz sürece odaklanmaktır. Sürece odaklandığınızda sürekli olarak geriye döner ve iyileştirmeler yaparsınız. Örneğin bugün Japonlar herkesten daha üretken çünkü her gün sürekli olarak yaptıkları işleri kontrol ediyor ve daha iyisi olması için çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

Yalın İnşaat tarafından başlatılan sitemin faydalarını anlatan Scott, "Geçmişteki tecrübelerimize istinaden  yapmış olduğumuz  hesaplamalar ile güvenli tahminlere ulaşabiliyorsunuz. Müşteriye verdiğiniz güven sayesinde, kötü bir sonucun çıkmayacağına onu ikna etmiş oluyorsunuz. Bu durum onların daha rahat bir şekilde risk almasına yardımcı oluyor. Çünkü müşterinin asıl önem verdiği noktayı anlamış oluyorsunuz. Onu sürekli olarak iyileştireceğinizi, mümkün olan en iyi haliyle işi yapabileceğinizi temin eder hale geliyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Bu sistemde başarılı olmak için her zaman iş takibinin yapılması gerektiğini anlatan Scott, "İster CEO, ister yönetici, isterse başkan olsun, yalın inşaat sisteminin ve var olan bu sürecin bir parçası olmak zorunda. Bu konuda verebileceğim en iyi tavsiye gerçekten budur. Birilerini yetkilendirdiğinizde süreçten kaçmış oluyorsunuz. Sistem içerisinde böyle bir durum olumsuz etki yaratacaktır. Yalın inşaat sistemi takım çalışmaları dolayısıyla insan ilişkileri ile ilgilidir. Zaten burada iş, en düşük seviyedeki çalışanı bile görevlendirmekten, ona bu gücü vermekten geçer. Devamındaki kişiler zaten haliyle işi bilen ve değer katan kişiler olacakları için bu sistem problemsiz bir şekilde çalışıyor olacaktır" dedi.
 


Geri Dön