24 / 04 / 2024

Yalova, konutta İstanbul’u geçti!

Yalova, konutta İstanbul’u geçti!

Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerine göre Türkiye’de konut fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 1.33, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.64 yükseldi.



TÜRKİYE’DE konut fiyatları artmaya devam ediyor. Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerine göre Türkiye’de konut fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 1.33, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.64 yükseldi. Fiyatların en çok yükseldiği ilde sürpriz yaşandı. Son dönemde Araplar başta olmak üzere yabancı yatırımcıların gözdesi olan Yalova, konut fiyatlarının en çok yükseldiği il oldu. Yalova’da konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Liderliği kaptıran İstanbul ise yüzde 1.46 artış oranı ile ikinci sırada yer aldı.

 

Kiralar da yükseliyor 

Yeni konut fiyatlarında Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0.44, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.46 artış meydana geldi.

 

Haziran’da kiralık konut fiyatlarında bir önceki aya göre yüzde 1.27; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.20 artış gerçekleşti. Bir önceki aya göre, Uşak, metrekare başına yüzde 2 değer artışıyla kiraların en çok yükseldiği; Bilecik ise yüzde 2 düşüşle konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir oldu.

 

Satışların % 52’si yabancılara yapıldı 

HAZİRAN ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 52’lik kısmı yabancı yatırımcılara yapıldı. Son 6 aylık ortalama yüzde 44 seviyesindeydi. Haziran’da yabancıların ön plana çıkmasında, yerli yatırımcının seçim döneminde olması ve Ramazan ayının başlamasıyla konut alımlarını bir süre ertelemesi etkili oldu. Yabancıların tercihi ise 1+1 konutlar oldu.


Vatan 


Geri Dön