18 / 04 / 2024

Yalova TİGEM arazileri satıldı mı?

Yalova TİGEM arazileri satıldı mı?

Yalova'da olası bir depremde çadırkent kurulacak yeşil alan kalmadı. 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, satıldı.



Yalova'da olası bir depremde çadırken kurulacak yeşil alan kalmadı. 17 Ağustos 1999 depreminde on binlerce depremzedenin çadırkent ve prefabriklerde barındığı Atatürk'ün kendi parasıyla satın alıp millete bağışladığı 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, tek tek satıldı. 


Önce Millet 


Çiftliği Millet Çiftliği olarak bilinen TİGEM arazisinin 1541 dönüm büyüklüğündeki alanı 2013'te Yalova'da çiçek üreticilerine kiralandı. 


TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın katkılarıyla yapılarak arboretum (botanik bahçesi) olarak kullanılan 80 dönümlük arazi de, deprem sonrası kullanılamaz hale geldiği gerekçesiyle imara açtı. 2012'de aralarında Arap girişimcilerin de olduğu yatırımcılara satıldı. 


Depremzedelerin çadır kurarak barındığı Yalova sahilindeki park da önce konut, sonra yeşil alan sonra da yeniden ticari alana çevrildi.



Cumhuriyet


Geri Dön