19 / 04 / 2024

Yalova'daki eski hükümet konağı kent müzesi oluyor!

Yalova'daki eski hükümet konağı kent müzesi oluyor!

Yalova'da, 1968'de yıkılan hükümet konağının, kent müzesi olarak hizmet vermesi için çalışma başlatıldı



Yalova'da, 1968'de yıkılan hükümet konağının, yeniden inşa edilerek kent müzesi olarak hizmet vermesi için çalışma başlatıldı. Vali Yusuf Erbay, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında, 1913'te yapılan hükümet konağının, 1968'de yıkıldığını belirtti.

Hükümet konağının yapımı için fiziki ve mali imkanların hazır olduğunu ifade eden Erbay, şunları söyledi: "Bu tarz binaları yaşanır hale getirmek için işlevsellik katmak gerekiyor. Tarihi eserin, nefes alması gerekir. Nefes almazsa birkaç yıl içinde yine tarihi eser haline gelir. Bu yüzden hükümet konağının içinde bir kent müzesinin kurulması yönünde bir girişim başlattık. Türkiye'de 8-9 örneği bulunan kent müzelerinden birini hayata geçirmek istiyoruz." Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise Kocaeli Anıtlar Kurulu'nun proje detayına önümüzdeki günlerde onay vermesiyle ihaleye çıkacaklarını dile getirerek, bina yapımının, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yetişmesini planladıklarını kaydetti.

Binanın, 280 metrekarelik 2 kattan oluşacağını belirten Koçal, "Burada asıl konuşulması ve Yalovalıların karar vermesi gereken nokta, hangi önemli dönüm noktalarının senaryolaştırılarak burada bir bütün içinde sergilenmesi gerektiği" dedi.

Toplantıda, ayrıca, Bursa Kent Müzesi'ne gezi düzenlenmesi kararlaştırıldı.
AA


Geri Dön