19 / 04 / 2024

Yalova'ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi inşa edilecek!

Yalova'ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi inşa edilecek!

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, bölgede inşa edilecek Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tosun, külliyenin kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.



Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, inşa edilecek Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tosun, külliyenin kısa zamanda tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi. 


Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, külliye ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. Tosun, "Yalova Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi'nin arsa problemi çözüldü ve ihale aşamasına geldi. Projelendirme çalışması Ensar Vakfı ile yapıldı. En son ihaleye çıkmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne projeleri teslim edildi. İncelemeden sonra da İl Özel İdaresi'nden ihaleye çıktı. Bu inşaatın eksi 9 metre altına ineceğiz. Burada su çıkmayacağını düşünmek yanlış olur. Projede suyun kesilmesi ile ilgili bir imalat yapılmamıştır. İhaleye bu şekilde çıkıldığı içinde uzatmalı bir süreç söz konusu oldu. Bu süreçle ilgili üniversiteye bir rapor hazırlatıldı. Rapora göre proje hazırlanıyor, proje de bugün yarın bize ulaşacak. Maliyet analizi yapılacak. Yakın bir zamanda Yalova'ya yakışacak bir külliyeyi kazandırmış olacağız'' şeklinde konuştu.



Haberci


Geri Dön