18 / 04 / 2024

Yamula Barajı’nda sahil yolu çalışması tamamlanıyor!

Yamula Barajı’nda sahil yolu çalışması tamamlanıyor!

80 kilometre göl uzunluğu, 82 milyon metrekare de göl alanıyla tam manasıyla Kayseri'nin denizi olan Yamula Barajı’nda, kepçe ve greyderler son sürat çalışarak Çevril'de son noktaya gelindi...




Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Baraj Gölü boyunca devam eden Sahil Yolu’nda Çevril'le birlikte 2. etabın da sonuna geldiklerini söyledi. 


80 kilometre göl uzunluğu, 82 milyon metrekare de göl alanıyla Yamula Barajı’nın tam manasıyla Kayseri'nin denizi olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, Kayseri'nin Sahil Yolu’nda kar düşmeden kepçe ve greyderlerin son sürat çalışarak Çevril'de son noktaya geldiklerini kaydetti. Başkan Bekir Yıldız, Sahil Yolu'nun Ebiç, Dadağı, Kemer, Emmiler, Taşhan, Çevril ve Kuşçu'yla birlikte 7 mahalleden geçeceğinin altını çizerek, "12 metre genişliğinde ve 32 km uzunluğunda olması planlanan Sahil yolu Kuşçu etabını tamamlamıştık. 4 km olan Çevril etabına hızlı bir giriş yaparak şu an itibarıyla burada son noktaya geldik. Sahil yolunun toplam maliyeti 12 milyon doları bulacak. Sahil yoluna piknik ve mesire alanları, parklar, dinlenme yerleri yapacağız. Kayserililer de deniz kenarında gezecek, deniz kıyısını aracıyla seyredecek. Kayseri'nin denizinden sonra çok güzel bir sahil yolu da olacak.” dedi. 


Sahil yolunda hem trafik akışını kolaylaştırmak hem de sel ihtimalinden korumak amacıyla bir menfez köprü yaptırdıklarını belirten Başkan Bekir Yıldız, "Yaklaşık maliyeti 264 bin lira olan, 60 metre uzunluğundaki menfez köprünün yapımını da bitirdik." şeklinde son gelişmeler hakkında bilgi verdi.


Haber 3


Geri Dön