25 / 04 / 2024

Yap-sat modeli kentsel dönüşüm değildir!

Yap-sat modeli kentsel dönüşüm değildir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu imar ve kentsel dönüşüm konuları hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Par Grubu’nun farklı kentlerdeki kentsel dönüşüm uygulamalarını öne sürerek  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmesi üzerine konuya ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Kentsel dönüşüm ’yap-satçılık’ değildir. Bizim yaptığımız iş yavaştır, hızlıdır.. Eleştirilebilir. Ancak bizde kentsel dönüşüm yüzde 100 mutabakatla yapılan bir iştir" dedi.

 

Türkiye’de kentsel dönüşüme ’yap-sat’ zihniyetinin hakim olduğunu vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Bu işe rant olarak bakılmaz. Biz bu işi doğru yapacağız ki, çocuklarımız, torunlarımız bir daha böyle bir problemle uğraşmasın. Büyükşehir Belediyesi’nin amacı budur" dedi.

 

Kentsel dönüşüm konusunda bir yanlış anlamanın varlığına da dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı, "Alsancak’ta, 1. Kordon’da aynı binanın yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm müdür? Bunu herkes yapıyor. Bu kentsel dönüşüm değil, bu yap-satçılıktır. Yapar, para kazanırsın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da böyle bir şeye alet olmaz. Siz yap-satçılık yapıyorsunuz. Kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz” diyerek açıklamalar yaptı. 

 

İnsanların mutlu olduğu projelerin kentsel dönüşüm projesi olacağını aktaram Kocaoğlu, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm Türkiye’ye örnektir. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kentsel dönüşüm alanlarında çalışmış biriyim; hak, adalet ve hukukla kentsel dönüşüm yapılıyor. Kentsel dönüşüm böyle şeylere kurban edilmeyecek kadar önemlidir'' dedi. 


Geri Dön