24 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm nedir nasıl yapılır

kentsel dönüşüm nedir nasıl yapılır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu imar ve kentsel dönüşüm konuları hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşüm nedir?

Bursa Karacabey Haber Gazetesi köşe yazarı Ahmet Kudu bugünkü yazasında "Kentsel dönüşüm nedir" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşümde belediyelerin büyük rolü var!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Server Vakfı tarafından her hafta düzenlenen "Çarşamba Sohbetleri" programına konuk oldu. Mesut Akgül kentsel dönüşüm anlattı.

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşüm projelerini kapsayan değişiklikler gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak 50+1 kararı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 için gerekli belgeler!

Kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağı T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2019 nedir?

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Son günlerde iyice aşina olduğumuz kentsel dönüşüm kredisi nedir. Riskli bina için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

10 soruda kentsel dönüşüm faiz desteği!

Kentsel dönüşümde Bakanlık tarafından bazı finansal destekler sunuluyor. Faiz desteği de bu destekler arasında yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm faiz desteği nedir? Bu destek ile ilgili yapılan son çalışmalar nelerdir?

Kentsel dönüşüm nedir?

Bursa Karacabey Haber Gazetesi köşe yazarı Ahmet Kudu bugünkü yazasında "Kentsel dönüşüm nedir" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme arasındaki fark nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Bursa'nın kuruluşundan bugüne mimari yapısı ve gelişimi çerçevesinde "Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm" kavramlarını masaya yatırdı. İşte o haber...

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları!

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine belli koşullarda belli finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir? Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları nelerdir?

Kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

Bir binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilmesi halinde, yapı yıkılıyor. Peki, kentsel dönüşüm bina ortak karar protokolü nedir?

kentsel dönüşüm nedir nasıl yapılır Haberi

kentsel dönüşüm nedir nasıl yapılır

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Par Grubu’nun farklı kentlerdeki kentsel dönüşüm uygulamalarını öne sürerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmesi üzerine konuya ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Kentsel dönüşüm ’yap-satçılık’ değildir. Bizim yaptığımız iş yavaştır, hızlıdır.. Eleştirilebilir. Ancak bizde kentsel dönüşüm yüzde 100 mutabakatla yapılan bir iştir" dedi.

Türkiye’de kentsel dönüşüme ’yap-sat’ zihniyetinin hakim olduğunu vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "Bu işe rant olarak bakılmaz. Biz bu işi doğru yapacağız ki, çocuklarımız, torunlarımız bir daha böyle bir problemle uğraşmasın. Büyükşehir Belediyesi’nin amacı budur" dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda bir yanlış anlamanın varlığına da dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı, "Alsancak’ta, 1. Kordon’da aynı binanın yıkılıp yeniden yapılması kentsel dönüşüm müdür? Bunu herkes yapıyor. Bu kentsel dönüşüm değil, bu yap-satçılıktır....