24 / 04 / 2024

Yapı İnşaat ve Mobilya Fuarı için Çeşme'ye 500 arap iş adamı gelecek!

Yapı İnşaat ve Mobilya Fuarı için Çeşme'ye 500 arap iş adamı gelecek!

Çeşme'de düzenlenecek Yapı-İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı ile eş zamanlı yapılacak Mobilya-Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.




Çeşme'de düzenlenecek Yapı-İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı ile eş zamanlı yapılacak Mobilya-Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.  Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Başkanı Sabuhi Attar, iki fuara 500 Arap işadamının katılıp, Türk meslektaşlarıyla 10 bin iş görüşmesi yapacaklarını söyledi. Fuarlar, TURAB EXPO ve Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TURAB) İşadamları Derneği işbirliğinde düzenlenecek.


Serbest bölgeler geliyor


Toplantıya katılan Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, "İzmir Serbest Bölgeler kenti olmalı diyor ve bunun için çalışıyoruz. Yeni serbest bölgeler için de girişimlerimiz var. Termal yatırımlar, enerji yatırımları ve yüksek teknolojili ürünlere de destekler veriyoruz. Böylece bölgemizde yapılacak olan yabancı sermayeli işletmelere de bu alanlarda 5. bölge teşvikleri verilecek. İşadamlarımıza da fuarlar düzenlemeleri, onlara katılmaları veya ticareti geliştirmeleri için tüm destekleri veriyoruz. Ama bölgemiz bu teşviklerden yararlanmak için çok atak değil. Fırsat iyi değerlendirmeli" dedi.


Hedef 70 milyar dolar


Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticari ilişki hacmi 2003 yılında 5 milyar dolar ve dış ticaret hacmi 9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Bugün itibari ile 5 kat artarak ihracat 46 milyar dolara çıktı. Bu rakamın 2017 yılında 70 milyar dolar olması öngörülüyor. Ege Bölgesi yaklaşık 2 milyar dolar ihracat ve 4 milyar dolarlık ticaret hacmi ile Arap ülkeleri önemli bir yerde.


Yeni Asır 


Geri Dön