24 / 04 / 2024

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.



40 yaş altı mimar ve iç mimarların kişisel ya da ekiplerin katılacağı, bu yıl Yapı Kataloğu çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ programına paralel durumda düzenlenecek Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve genç fikirlerin ortaya çıkarılması planlanıyor.

Yarışma yoluyla kazanılabilecek fikirsel üretimin kamu nezdinde de bir tartışma ortamı yaratılmasının arzu edildiği Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri’nde, genç mimarlar ve iç mimarlar tarafından ortaya konacak fikirlerin hayata geçirilmesi için sektörde yer alan aktörlerinin devreye sokularak mimarlık / tasarım kültürünün bilinirliğine ve niteliğine katkı sağlanması planlanıyor.

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması (Afet ve Acil Durumlarda Kullanılacak) Taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi. Bu kapsamında genç mimarların ve iç mimarların, mesleklerinde tecrübelerini artırmak isteyen genç ofislerin, günümüzün değişen ve tekrar şekillenmeye aday ‘acil barınma’ kavramı üzerinden fikirlerini sunmayı amaçlıyor. Belirlenen tema kapsamında, bir sorunsala en iyi hikâyeyi oluşturarak çözümler sunulmasının teşvik edildiği yarışmada katılımcı ekiplerden, son teknolojinin kullanıldığı yenilikçi tasarım süreçlerini içeren, ekolojik dengeyi göz önünde bulundurarak malzemelerin şimdiye kadar bilinen özelliklerine ek olarak sahip olmadığı bir özelliğin kazandırıldığı bir tasarım oluşturulması talep ediliyor.


Geri Dön