26 / 04 / 2024

Yapı Kredi, mega projelere destek vermeyi sürdürecek!

Yapı Kredi, mega projelere destek vermeyi sürdürecek!

Yapı Kredi CEO’su Açıkalın, “Enerji, altyapı, ticari gayrimenkul gibi alanlarda, kamu ve özel sektör projelerini takip edeceğiz. Uzmanlık gerektiren projelerin kilit oyuncularından biri olacağız" dedi.



Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Türkiye'ye katma değer yaratmaya, ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini belirten Açıkalın, "Ülkemize güveniyor, ülkemizden ve müşterilerimizden güç alıyoruz" dedi. Açıkalın, bu güvenin olumlu gelişmelerle ileriye yönelik olarak pekiştiğini söyledi.


KATKIMIZ SÜRECEK

Açıkalın, “Enerji, altyapı, ticari gayrimenkul ile birleşme ve satın alma alanlarında kamu ve özel sektör tarafından planlanan her projeyi takip etmeye devam edeceğiz. Büyük projelere her zaman destek vermeyi, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Yapı Kredi olarak, bugüne kadar olduğu gibi, 2017 yılında da uzmanlık gerektiren önemli projelerin kilit oyuncularından biri olacağız. Aynı zamanda hedefimiz aktif kalitemizi koruyarak karlılığı artırmak olacak” dedi.


BDDK VE MB ADIMLARI 

Açıkalın ayrıca,  TCMB ve BDDK’nın uygulamaları sayesinde risklerin etkisinin sınırlı kalmasını beklediklerini de anlattı.


Yatırımın yüzde 70'i dijitale!

Açıkalın, "Son dönemde yatırımlarımızın yüzde 70'e yakınını dijital üzerine gerçekleştirdik. Bunun karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Son bir yılda mobil bankacılık hizmetlerimizi aktif olarak kullanan müşteri sayımız yüzde 65 artarak 2,6 milyona, internet bankacılığında ise yüzde 30 artarak 3,5 milyona ulaştı. Dijitali müşteri ilişkisine entegre edemeyen ya da adapte olamayan kurumların gelecek 10 yıl içinde ayakta kalmaları olası görünmüyor" ifadelerini kullandı.


Akşam


Geri Dön