25 / 04 / 2024

Yapı Kredi'ye 50 milyon Euro kredi sağlandı!

Yapı Kredi'ye 50 milyon Euro kredi sağlandı!

Yapı Kredi, Avrupa Yatırım Bankası (AYB)  ile 50 milyon avro tutarında kredi anlaşması imzaladı. 12 yıl vadeli temin edilen kredi, KOBİ yatırımlarının finansmanı için kullanılacak



Yapı Kredi, Avrupa Yatırım Bankası aracılığı ile KOBİ’lere 50 milyon avro tutarında finansman sağlıyor.
Yapı Kredi, Avrupa Yatırım Bankası (AYB)  ile 50 milyon avro tutarında kredi anlaşması imzaladı. 12 yıl vadeli temin edilen kredi, KOBİ yatırımlarının finansmanı için kullanılacak. Yapı Kredi’nin geçen senelerde AYB ile yaptığı anlaşmalarla birlikte kredi miktarı 350 milyon avroya ulaştı.

2008 ve 2009 yılında imzalanan toplamda 300 milyon avroluk kredinin devamı niteliğinde olan bu anlaşmanın Yapı Kredi’ye olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, “Bu kredi ile işini büyütmek ya da yeni yatırımlar yapmak isteyen ancak yeterli teminatı bulunmayan KOBİ`lerin nakit ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yapı Kredi olarak bugüne kadar gerekli şartları sağlayan yaklaşık 60 farklı yatırıma AYB kredisi kullandırmış durumdayız. Geniş şube ağımızla kuruluşların bu konudaki her türlü ihtiyacını karşılamaya ve KOBİ’lerimizi yeni yatırımları için yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

KOBİ`lerin 50 milyon avro tutarındaki finansmandan yararlanabilmeleri için Yapı Kredi şubelerine başvurmaları yeterli oluyor.
 


Geri Dön