19 / 04 / 2024

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterlerde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterlerde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında 4 tebliğte değişiklik yapıldı. İşte 13 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterlerde değişiklik yapılmasına dair tebliğ esasları...



Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterlerde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında 4 tebliğte değişiklik yapıldı. Değişiklik yapılan yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterlerde değişiklik yapılmasına dair tebliğler, 13 Kasım 2014 tarihinde 29174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


TEBLİĞ 1


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MALZEMELERİNİN TABİ OLACAĞI KRİTERLER HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA CPC BELGELENDİRME MUAYENE VE DENEY HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ.’NİN UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞU OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2012-12)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2014-24)


MADDE 1 – 13/11/2012 tarihli ve 28466 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik Kapsamında CPC Belgelendirme Muayene ve Deney Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’nin Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu Olarak Görevlendirilmesine Dair Tebliğ (MHG/2012-12)’in ekinde yer alan ek-1, ekteki şekilde değiştirilmiştir.


MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.



TEBLİĞ 2


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MALZEMELERİNİN TABİ OLACAĞI KRİTERLER HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA VERİCERT BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.’NİN UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞU OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2012-08)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2014-25)


MADDE 1 – 14/8/2012 tarihli ve 28384 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Vericert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti.’nin Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu Olarak Görevlendirilmesine Dair Tebliğ (Tebliğ No: MHG/2012-08)’in ekinde yer alan ek-1, ekteki şekilde değiştirilmiştir.


MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.


TEBLİĞ 3


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MALZEMELERİNİN TABİ OLACAĞI KRİTERLER HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA YAPI ARAŞTIRMA DERNEĞİ-İNŞAAT TEKNİK VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA KURULU İKTİSADİ İŞLETMESİ’NİN GERÇEKLEŞTİRECEĞİ TEKNİK ONAY YAYIMLAMA FAALİYETLERİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2011-01)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2014-26)


MADDE 1 – 20/8/2011 tarihli ve 28031 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Yapı Araştırma Derneği İnşaat Teknik ve Bilimsel Araştırma Kurulu İktisadi İşletmesi’nin Gerçekleştireceği Teknik Onay Yayımlama Faaliyetlerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: MHG/2011-01)’in ismi “Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Yapı Araştırma Derneği İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu İktisadi İşletmesi’nin Ulusal Teknik Onay Kuruluşu Olarak Görevlendirilmesine Dair Tebliğ (Tebliğ No: MHG/2011-01)” olarak değiştirilmiştir.


MADDE 2 – Aynı Tebliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Cinnah Caddesi 73/6 Çankaya/ANKARA adresinde yerleşik Yapı Araştırma Derneği İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu İktisadi İşletmesi’nin, Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamında teknik onay yayımlama faaliyetlerini kapsar.”


MADDE 3 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 4 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında Avrupa Teknik Onay Kuruluşu” ibaresi ile ikinci fıkrasında yer alan “EOTA’da ve” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 5 – Aynı Tebliğin ek-2’sinde yer alan tablonun “Avrupa Teknik Onayı” başlıklı son satırı yürürlükten kaldırılmıştır.


MADDE 6 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 7 – Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.


TEBLİĞ 4


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (305/2011/AB) KAPSAMINDA YAPI ARAŞTIRMA DERNEĞİ İNŞAAT TEKNİK DEĞERLENDİRME VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA KURUMU İKTİSADİ İŞLETMESİ’NİN AVRUPA TEKNİK DEĞERLENDİRME KURULUŞU OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİNE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: MHG/2014-27)


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; Cinnah Caddesi 73/6 06690 Çankaya/ANKARA adresinde yerleşik Yapı Araştırma Derneği İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu İktisadi İşletmesi’nin 10/7/2013 tarihli ve 28703 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ek-1’de yer alan kapsamda Avrupa Teknik Değerlendirme Kuruluşu olarak görevlendirilmesine ilişkin duyuruyu yapmaktır.


Yürürlük


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.



Yapı malzemeleri yönetmeliği teknik şartnameleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön