26 / 04 / 2024

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ancak Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırmasından faydalanabilmek için bu detaylara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.



Trafik cezalarından, belediyelere olan borçlara, vergi borçlarından cezalarına kadar bir çok alanda yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki şart var. Peki hangi borçlar silinecek? Peki yapılandırma için nereye ve nasıl başvuru yapılacak İşte detaylar…

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

TBMM’de kabul edilen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7440 sayılı Kanun 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kanuna göre göre, vergi ve vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçları gibi devlete olan borçlar, vergi borcu affı kapsamında 31 Mayıs tarihine kadar yapılandırılabilecek.

Yeni kanun kapsamında sigorta prim borçlarından emlak ve taşıtlar vergisine, öğrenim kredisinden trafik cezalarına kadar devlete olan tüm borçlar 48 aya kadar taksitlendirilecek.

48 AY TAKSİT FIRSATI

31 Aralık 2022'den önceki 2 bin TL'nin altındaki tüm borçlar silinecek.

Yeni düzenlemeyle, idari para cezası borçlarında alacaktan yüzde 25 oranında indirim sağlanacağı gibi,  borçlar 12, 24, 36 veya 48 ay taksit seçeneği ile ödenebilecek.


Geri Dön