16 / 04 / 2024

Yapıtürk İnşaat'tan Mersin Yenişehir'e 4 ayrı proje!

Yapıtürk İnşaat'tan Mersin Yenişehir'e 4 ayrı proje!

Mersin'de 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Yapıtürk İnşaat, faaliyetlerini Yenişehir'deki 4 ayrı proje ile sürdürüyor.  Yapıtürk İnşaat Limited şžirketi Genel Müdürü Hüseyin Koral Kurt, bugüne kadar 200 konutluk proje tamamladıklarını söyledi



çalışmalarını 10'u teknik eleman olmak üzere toplam 20 personel ve taşeronları ile birlikte sürdürüp, yap-sat inşaatları gerçekleştirdiklerini anlatan Yapıtürk İnşaat Limited şžirketi Genel Müdürü Hüseyin Koral Kurt, bugüne kadar 200 konutluk proje tamamladıklannı ifade etti.

Mersin'de devam eden Ardıç 4, şžehr-i Ardıç, Neoflat ve Ardıç City olmak üzere 4 ayrı proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Kurt, Ardıç-4 projesini önümüzdeki ay teslim edeceklerini bildirdi. Diğer projelerin ise 6 ay önce başladığını ve yaklaşık 15 ay sonra tamamlayacağını dile getiren Kurt, projeler tamamlandığında toplam 174 adet konut ve 4 projede yaklaşık 12 bin metrekare dükkan yapılacağını söyledi.

Dairelerin yüksek standartlarda inşa edildiğini anlatan Kurt, 'Sosyal alana sahip konutları özellikle yerelde insanlar oturmak için tercih ediyor. Ayrıca Avrupa'da çalışan Türklerden yatırım amaçlı talepler alıyoruz' şeklinde konuştu. Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Kurt, özellikle bu yıl geçen yıla göre kredi faizlerinin yükselmesi ve ekonomik kriz beklentisi nedeniyle yatırımcıların çekinmesinden ve daire almayı ertelemelerinden şikayetçi oldu.

Her yıl yaz döneminde durgunluk yaşanmasına karşın bu yıl faizlerin de yükselmesi ile birlikte satışların daha da düştüğüne değinen Kurt, 'İşsizlikle mücadele en çok vasıfsız işçi çalıştıran önemli bir sektör olan inşaat sektörünün daha çok canlandınlması için kredilerin düşürülüp yatırım için güven verilmesi gerek. Yalnızca kredilerin yükselmesi değil başta demir, beton olmak üzere inşaat malzemesi fiyatlarındaki ciddi artışlar da sektörü olumsuz etkiliyor. 5 - 6 ay öncesine oranla satışlar yüzde 50 oranında azaldı. Tüm dünyada ve özellikle Arap ülkelerindeki siyasi istikrarsızlık var. Avrupa ülkelerindeki ekonomik kriz yeniden canlanmaya başladı. Türkiye'de bunun etkilerinin gözükmemesi için güven ortamının artırılması gerek' dedi.

DÜNYA


Geri Dön