25 / 04 / 2024

Gübre ve yaş çay alım fiyatları üreticiyi isyan ettirdi! Üreticiler en az 10 lira olsun istiyor

Gübre ve yaş çay alım fiyatları üreticiyi isyan ettirdi! Üreticiler en az 10 lira olsun istiyor

Rize’de çay üreticileri, gübre zammını ve çay alım politikalarını protesto etti. Çay üreticileri yaş çay alım fiyatının desteklemelerle birlikte kilogramının en az 10 TL olmasını bekliyor.



İşte üreticilerin yaş çay alımlarıyla ilgili hükümetten dile getirdiği talepleri:

Taban fiyat uygulamasına geçilsin ve açıklanan yaş çay alım bedelinin altında alım yapılması yasaklansın.

Çay üreticilerine enflasyon farkı ödensin.

Kuru çay fiyatlarının belirlenmesinde ÇAYKUR’un ve özel sektörün oluşacak maliyetleri üzerinden güncellemeler yapılmalıdır.

“ÇAYKUR VARLIK FONU’NDAN ÇIKARILSIN”

ÇAYKUR Varlık Fonu’ndan çıkarılsın.

Mevsimlik çalışan işçilerin sorunları; kadro, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, işsizlik ödeneklerinin verilmesi gibi sorunları çözülmelidir.

Çay tarımımı bölgesi dışında yaşayan ve çay toplamak için gelmek isteyen ama maddi durumları bozuk olan çay üreticilerine ulaşım desteği verilmelidir.

Kota ve kontenjan kaldırılmalıdır. Toprak sağlığı ve verimliliği çalışması yapılarak, organik çay üreticilerinin çay sertifikaları çıkarılmalıdır.

Milyonlarca çiftçiyi şoke eden buğday fiyatları açıklaması! 7 lira bekleniyordu

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön