19 / 04 / 2024

Yasal süreç tamamlandığında karayolları arazisinin satışı gerçekleşecek!

Yasal süreç tamamlandığında karayolları arazisinin satışı gerçekleşecek!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, İzmi r'de karayollarına ait arazinin satış süreciyle ilgili olarak, "Yasal prosedürler tamamlandığında satış gerçekleşecek ve hazineye kaynak aktarılacaktır." dedi




AK Parti  İzmir  Milletvekili İlknur Denizli, İzmir'de karayollarına ait arazinin satış süreciyle ilgili olarak, "Yasal prosedürler tamamlandığında satış gerçekleşecek ve hazineye kaynak aktarılacaktır. Bu kaynakla İzmir'e ve Türkiye'nin başka bölgelerine yapılan kamu yatırımları finanse edilecek" görüşünü bildirdi.


Denizli, yaptığı yazılı açıklamada, Bornova ilçesinde bulunan karayollarına ait arazinin Özelleştirme İdaresi'nce yürütülen satış sürecine karşı çıkan CHP destekli çevrelerin kendisi ile ilgili eleştirilerini anlamakta zorlandığını belirtti.


İzmir'in Balçova, Mavişehir gibi semtlerinde verdikleri ruhsat ve yaptıkları imar tadilatlarıyla bölgeyi adeta AVM tarlası haline getirenlerin CHP'li belediyeler olduğunu savunan Denizli, açıklamada şu görüşlere yer verdi:


"Vicdan sahibi herkese soruyorum. İzmir'de hangi parti şehircilik ilkelerini ayaklar altına alarak Balçova'yı 1 kilometre boyunca adeta AVM tarlası haline getirmiş, trafiği felç eden imar düzenlemelerini yapmıştır. Bu imarlar, plan tadilatları hangi partinin meclis çoğunluğuna sahip olduğu belediyelerden çıkmıştır. Bu AVM'lerin inşaat ruhsatını ben mi verdim, AK Partili belediyeler mi verdi?


Mavişehir'i, Balçova'yı AVM'ler için cennet, İzmirliler için trafik cehennemi haline getirilenler CHP'li belediyeler değil mi? Mavişehir’de bir alışveriş merkezinin açık hava otoparkının bir beton yığınına dönüşmesine onay CHP'li Büyükşehir Belediyesi’nin meclis çoğunluğundan çıkmadı mı?


CHP'li belediyeler sadece kenti AVM'lerle doldurmakla kalmayıp, AVM'cileri mutlu etmek için yeni yapılaşmaya izin verecekler. AVM'ciler mutlu olsun diye benzinlik satacaklar sonra da CHP'li belediyelerin sorumluluğunun örtmek ve AK Parti'yi suçlamak için eylem yapıp AK Parti Milletvekili İlknur Denizli'ye saldıracaklar. Nerde bu yoğurdun bolluğu, nerde var böyle insafsızlık."


- "Hazineye kaynak aktarılacak"


Türkiye'nin her yerinde karayollarının şehir içinde kalan arazilerinin Özelleştirme İdaresi'ne devredildiğine işaret eden Denizli, bu arazinin satılmasının Özelleştirme İdaresi'nin görevi olduğunu ve tamamen yasal süreçlerin takip edilerek yapıldığını belirtti.


Denizli, açıklamasında, "Özelleştirme İdaresi'nin görevi kendisine devredilen kamu mallarını en uygun fiyat ve kamu yararı ilkesini gözeterek değerlendirmektir. Bornova'da yapılan da budur. İdare bir ihale yapmış ve arazinin satış süreci başlamıştır. Bütün yasal prosedürler tamamlandığında satış gerçekleşecek ve hazineye kaynak aktarılacaktır. Bu kaynakla İzmir'e ve Türkiye'nin başka bölgelerine yapılan kamu yatırımları finanse edilecek" ifadelerini kullandı.


AA



Geri Dön