23 / 04 / 2024

Yaşanabilir kentler için kentsel dönüşüm şart!

Yaşanabilir kentler için kentsel dönüşüm şart!

HKMO (Harita Mühendisleri Odası) Trabzon Şubesi İle Giresun Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği " Kentsel Dönüşüm " Paneli Giresun Belediyesi Ek Hizmet Binasında yapıldı. Paneli İTÜ Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Tahsin Yomralıoğlu da katıldı.



HKMO (Harita Mühendisleri Odası) Trabzon Şubesi İle Giresun Belediyesinin ortaklaşa düzenleşiği " Kentsel Dönüşüm " Paneli Giresun Belediyesi Ek Hizmet Binasında yapıldı. 


Panele Konuşmacı olarak İTÜ Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Tahsin Yomralıoğlu, KTÜ Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Bayram Uzun, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fahri Özten ve Giresun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Ercan Durhan konuşmacı olarak katıldılar.. 


Konuşmacılar özellikle çarpık kentleşme üzerine vurgu yaparak, yaşanabilir kentlerin oluşturulması için "Kentsel Dönüşümün" önemine ve uygulamalarının hızlandırılmasına işaret ettiler. 

Panelin sonunda, sürdürülebilirliğinin sağlanması amacı ile "Kentsel Dönüşüm" ana başlığı altında Giresun 'da 2015 bahar döneminde sempozyum düzenlenmesi önerilmiştir. 


Bu organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan Giresun Belediye Başkanı Kerim AKSU'ya, KTÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri Laboratuarın da Giresun İçin özel hazırlanan ve tek örneği olan Giresun İl Haritası Hediye edildi. 


Giresun Gündem


Geri Dön