24 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu: 2016'da gayrimenkul sektörü hareketli olacak!

Yaşar Aşçıoğlu: 2016'da gayrimenkul sektörü hareketli olacak!

Aşçıoğlu Yönetim Kumlu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, eylül ayında Dubaili Deyaar firmasıyla iş birliğine imza attıklarını hatırlatarak, "Deyaar ile birlikte hem İstanbul'da hem Dubai'de projeler geliştireceğiz" dedi.



2016'NIN gayrimenkul sektörü açısından hareketli bir yıl olacağını öngören Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu "İnşaat sektörü ekonominin en önemli yapı taşlarından biri. İstikrar ve güvenin devamı ile iç hareketliliğin yanı sıra yabancı kaynaklı sermaye ve fonlarının gelmesiyle 2016'da yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

 

Aşçıoğlu açısından 2015 nasıl bir sene oldu? 

ATAKÖY'DE ilk projemiz Selenium Ataköy'ün inşaatına 2014 ikinci yarıda başladık. Gerek mevcut müşterilerimiz gerekse bölgesel müşteri ve yatırımcılardan aldığımız ön talep ve satışlarımızla neredeyse bir sene içinde yüzde 85'lere geldik. Selenium Ataköy'ün inşaatı ve satışları devam ederken, Haziran 2015'de Ataköy'de ikinci projemiz olan Selenium Retro'yu geliştirdik ve 5 ayda yüzde 50'sini sattık. Sene bitmeden ise projenin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. 


2016'ya dair beklentileriniz nasıl? 

2016'DA yine hareketli bir yıl geçireceğimizi düşünüyoruz. İnşaat sektörü ekonominin en önemli yapı taşlarından biri. Çimentodan seramik ve mermere, mobilyadan demire ve elektriğe kadar birçok sanayi kolunu etkiliyor. Kamu - Özel sektör işbirliği (KÖİ) modeli ile gerçekleştirilen ve devam eden projeler, Kentsel Dönüşüm çerçevesindeki projeler ve yeni projelerle birlikte sektör canlılığını koruyacaktır. 


Sizin şirket olarak 2016'ya dair hedefleriniz nasıl? 

AŞÇIOĞLU olarak yaklaşık 50 yıldır sektörde faaliyet gösteriyoruz. Tecrübemize duyulan güven sayesinde projelerimiz ilgi görüyor, ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor ve ülkemizi yurtdışında temsil ediyoruz. Eylül ayında Dubaili Deyaar firması ile bir işbirliğine imza attık. Birlikte hem İstanbul'da ve Dubai'de birlikte projeler geliştireceğiz. 


Akşam Future&Trends Emlak


Geri Dön