29 / 03 / 2024

gayrimenkul sektörü 2016da nasıl olacak

gayrimenkul sektörü 2016da nasıl olacak

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, inşaat sektörünün 2016 yılı beklentilerini kamuoyuyla paylaştı. Ayyıldız, "Gayrimenkul halen en güvenli yatırım aracı olarak yatırımcıları çekmeye devam ediyor." dedi.

Gayrimenkul sektörü 2016’da yüzde 12 büyüyecek!

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün 2016'dan beklentileri ve öngörüleri!

Gayrimenkul sektörü 2016 yılında hareket kazanacak. 2015’i durgun geçiren sektör bu yıl hem iç piyasa ve yabancıya satışta hem de kentsel dönüşümde atağa kalkacak.

Yaşar Aşçıoğlu: 2016'da gayrimenkul sektörü hareketli olacak!

Aşçıoğlu Yönetim Kumlu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, eylül ayında Dubaili Deyaar firmasıyla iş birliğine imza attıklarını hatırlatarak, "Deyaar ile birlikte hem İstanbul'da hem Dubai'de projeler geliştireceğiz" dedi.

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Türk gayrimenkul sektörünün liderleri EMLAK 2015 Fuarı'nda buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünün liderleri, konut ve iş merkezi projelerini 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında ITF Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek EMLAK 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nda görücüye çıkaracak.

Siyaset gayrimenkul sektörünü fazla etkilemez!

Gayrimenkul sektörünün yazın fazla hareketli olmadığını hatırlatan sektör temsilcilerine göre seçim sonuçları ‘büyük’ değişiklik yaratmayacak ve sonbaharda işler yoluna girecek.

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri seçim sonuçlarını değerlendirdi!

Seçim sonuçları koalisyonu işaret edince gayrimenkul sektörü temsilcileri, koalisyonun ekonomiye iyi gelmediğini söylediler. Sektör temsilcilerine göre, eğer koalisyon ‘doğru’ yönetilirse var olan ‘istikrar’ sürdürülebilir.

Gayrimenkul sektörü Sign Of The City Awards 2015’de buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards (SOTCA)gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı. Başvuruların 15 Haziran’da başlayacağı yarışma için jüri ilk kez bir araya geldi.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

gayrimenkul sektörü 2016da nasıl olacak Haberi

gayrimenkul sektörü 2016da nasıl olacak

Dövizdeki yükseliş gözleri yeniden gayrimenkule çevirdi. Ayyıldız, 2016 yılında sektörün beklentilerini anlattı.  2015 yılına inşaat sektörünün hızlı başladığını belirten Aziz Ayyıldız, "7 Haziran seçimlerine kadar gözle görülür bir büyüme yaşadık. Ancak sonrasında yaşanan toplumsal olaylar sektörümüzü de olumsuz etkilemişti. 1 Kasım seçimlerinin ardından yavaş yavaş eski hızıma kavuştuk" dedi. 


Ayyıldız, "Rusya ile yaşanan uçak krizi de sektörü yavaşlattı ama tam durdurmadı. Faizler ve döviz kuru da kendi dengesini buldu.  Gayrimenkul halen en güvenli yatırım aracı olarak yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Konut satışları yıl sonunda yeni bir rekora imza atacak gibi görünüyor" dedi. 


TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, konut satışlarındaki artışın süreceğine dikkati çekerek, "2016 yılı sektörümüz için istikrar yılı, huzur yılı ve umut yılı olacak. Buna can-ı gönülden...