25 / 04 / 2024

Yasemin Park'ta 210 daire internetten satışa sunuldu!

Yasemin Park'ta 210 daire internetten satışa sunuldu!

Halkbank ve Vakıfbank Bursa Yasemin Park sitesindeki toplam 210 daireyi piyasanın en az yüzde 20 altında internetten satışa çıkardı...



Daireler 180 bin liradan başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bekliyor. Cavit Çağların borçlarına karşılık Halkbank ve Vakıfbank tarafından el konulan Bursa Yasemin Park sitesindeki toplam210 daire, bankaların hacizli gayrimenkulleri arasında satışa sunuldu. Bankalar tarafından ilan edilen muhammen bedele göre daireler 180 bin lira ile 270 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. İki bankanın himayesine aldığı tarafından el konulan 2+1 ve 3+1 daireler farklımetrekarelerden oluşuyor.

İkinci el satışlarda fiyatlar yüksek

Bankaların kendi internet sitelerinde satılık gayrimenkuller kaleminde yer alan daireler sitenin ikinci el fiyatlarına göre en az yüzde 20 daha uygun fiyata satılıyor. Benzer konum ve metrekarede bulunan 3+1 daireler banka kanalı ile yapılan satışlarda 270 bin lirayken, ikinci el piyasada bu rakam 325 bin liraya çıkıyor.

Satış ofisi de açtılar

Bursa Yaseminpark Sitesinde şu an birinci elden satışlarHalkbank ve Vakıfbank tarafından gerçekleştiriliyor. Toplam210 adet el konulan daireyi satmak için her iki banka sitede satış ofisi de açtı. El konulma işleminin ardından 3 evin satışı iseHalkbank kanalı ile gerçekleştirildi.

Yeşil alanı ile dikkat çekiyor

Proje Bursanın Tepecikmevkiinde 121 bin dönüm arazi üzerinde konumlandırılmış durumda. Projenin 107 dönümü tamamen yeşil alana ayrılmış. İnşaat alanı olarak kullanılan alan ise 14 bin metrekare. Projede toplam 55 blok ve 1676 daire yer alıyor.Daire büyüklükleri 1+1 tipi evlerde 91metrekareden başlıyor ve 4+1 çatı dubleks dairelerde 270metrekareye kadar çıkıyor. Bankanın hacizli evleri arasında çatıdubleksdaireler yeralmıyor.Bu evlerin ikinci elde fiyatları ise 380 bin liraya kadar çıkıyor. Yeşilin her tonunu içinde barındıran projede şelaleler, göletler, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları ile barbekü alanları da bulunuyor.

Çağlar başladı TMSF bitirdi

Projeye, Cavit Çağların sahip olduğu Nergis İnşaat tarafından Halkbankası ve Vakıfbanktan kredi çekilerek başlandı. Ancak sonrasında İnterbank ve Etibankta yapılan yolsuzluklar nedeniyle Cavit Çağların tüm mal varlığına TMSF el koydu. TMSF, topraktan ev alan daire sahiplerini mağdur etmemek ve alacaklarını tahsil etmek adına başka bir inşaat firması ile anlaştı. Uzun bir süre Nergis İnşaatın payına düşen daireleri elinde tutan TMSF, kısa bir süre 210 dairenin 117sini Halkbankasına, 93ünü Vakıfbanka Çağların borcuna karşılık devretti.

HABER: Emine AÇAR-BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön