29 / 03 / 2024

Yassıada projesinin temeli atıldı!

Yassıada projesinin temeli atıldı!

Yassıada'da Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla atıldı. Demokrasi ve Özgürlük Adası projesi TOBB bünyesinde olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılacak...




Yassıada'da Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinin temeli bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla atıldı. Davutoğlu, Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinin töreninde Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada'nın artık farklı anılacağını ifade etti.


Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan Demokrasi ve Özgürlük Adası projesi TOBB bünyesinde olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından hayata geçirilecek. TOBB, yapacakları tesislerin işletmesini 30 yıl yaptıktan sonra, bakanlığa devredecek.



Yassıada ve Sivriada işte böyle olacak!



Demokrasi ve Özgürlük Adası projesi kapsamında cafe, restoranlar, müze, konferans salonu, sergi salonları, dini tesisler, teraslar, 27 Mayıs'ı canlandırma yeri, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, spor salonları, konaklama yeri, otopark alanları yapılacak.






Geri Dön