24 / 04 / 2024

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Paketle beraber yastık altındaki altını da sisteme sokmuş olacağız, ki 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun belli bir miktarı, Merkez Bankasına destek olacak ve döviz ihtiyacını giderecek" diye konuştu.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiltere’nin başkenti Londra’da dün ve geçtiğimiz gün bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle buluştu. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Rezidansı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında temaslarını değerlendiren Bakan Nebati, iki gün devam eden görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’u aşkın özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi temsilcilerinin bulunduğu belirtti.

Yastık altında ne kadar altın var? Bakan Nebati o rakamı resmen açıkladı!

Görüşmelerin verimli geçtiğine dikkat çeken Nureddin Nebati, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye’de makro ekonomik göstergelerin sağladığı katkıların hangi yöntemlerle belirlendiği, özellikle de yeni ekonomik modelin Türkiye’ye kazandırdığı yol haritasının hangi aşamalardan geçeceğine ilişkin sorular sordular.

Bilgilendirmelerimizi çok saik bir şekilde yaptık. Londra’da bulunan az önce ifade ettiğim tüm yatırımcıların en üst düzey şeffaf bir şekilde sorularını aldık. Şeffaf bir şekilde cevaplandırmaya gayret ettik."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön