18 / 04 / 2024

Yatırımcı mevduatını gayrimenkulde değerlendiriyor!

Yatırımcı mevduatını gayrimenkulde değerlendiriyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, TÜİK verilerini değerlendirdi.



Konut satışlarında, İstanbul 23 471 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip oldu. 13 bin 945 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, ardından 7 bin 575 konut satışı ve yüzde 5,4 pay ile  İzmir  izledi.


 
TÜİK verilerini değerlendiren Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “TÜİK verilerine göre; konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Kampanyalar devam ettikçe konut satışlarının özellikle Eylül ayında daha da hızlanmaya başlayacağını düşünüyorduk. Bu öngörümüz doğru çıktı. Eylül ayı içerisinde dövizdeki artış ile Türk lirasına dönen yatırımcılar, mevduatlarını gayrimenkulde değerlendirmeyi tercih etti. Konut satışlarının önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğine inanıyoruz ve yılsonuna kadar her ay bir önceki senenin aynı ayının satış rakamlarının üzerine çıkacağını düşünüyoruz ” dedi.


Arma Menta’nın şimdiden yüzde 60’ı satıldı!


Arma Menta projesinin 5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 60’ının satıldığını ifade eden Mahmut Okka projeyi Haziran 2019'da tamamlayacaklarını belirterek; “İstanbul’un yeni çekim merkezi Kartal’da hayata geçirdiğimiz Arma Menta projemizde 2017 Mayıs ayında çalışmalara başladık. ArmaMenta’yı bölgenin nabzını tutarak ve yatırımcıya yüksek kazanç vaadi ile hayata geçiriyoruz. Projenin şimdiden yüzde 60’ını sattık. Bu kadar kısa bir sürede büyük bir oranda satılması bizim için sürpriz bir sonuç değil. İnşaat sektöründeki deneyimimiz sayesinde yanılmadık. Yılsonuna kadar Maltepe ve Bağdat Caddesi projelerimizin ön satışlarına başlamayı planlıyoruz. Ayrıca hali hazır da Çengelköy ve Çekmeköy de yeni 2 farklı projenin de görüşmelerini yapmaktayız” diye konuştu.


 


Geri Dön