25 / 04 / 2024

Yatırımda talep İzmir'e kayıyor!

Yatırımda talep İzmir'e kayıyor!

İzmir, 10 bin liraya ulaşan metrekare fiyatlarıyla İstanbul'u zorlarken arsa arzının azalmasıyla da İstanbul'dan yatırımcı çeker hale geldi. İzmir, turizm dışında gayrimenkul sektöründe de oldukça hareketli günler geçiriyor...




Tercihler değişiyor İzmir, yatırımda İstanbul'u zorluyor. İzmir, 10 bin liraya ulaşan metrekare fiyatlarıyla İstanbul'u zorlarken arsa arzının azalmasıyla da İstanbul'dan yatırımcı çeker hale geldi, İzmir, turizm dışında gayrimenkul sektöründe de oldukça hareketli günler geçiriyor. Son yıllarda Türkiye geneliyle kıyaslandığında markalı ve lüks konut projelerin payının hızla arttığı İzmir, yatırım açısından da fırsatlar sunmaya başladı. İstanbul'da proje gerçekleştiren inşaat firmalarının da yöneldiği İzmir'de metrekare fiyatları bazı bölgelerde İstanbul ile yarışır hale geldi.Metrakare fiyatının markalı projelerde 10 bin liraya kadar yükseldiği İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları da var.

Talep İzmir'e kayıyor

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin hazırladığı rapora göre, birbiri ardına yapılan lüks nitelikli konut ve alışveriş merkezleri nedeniyle yatırımcı şirketlerin gözü İstanbul'un ardından İzmir'e kaydı. Özellikle son yıllarda İstanbul kökenli firmalarının İzmir'e gelmesi söz konusu. Bu gelişimde İzmir'deki dinamiklerin değişmesi kadar İstanbul'da arsa bulmanın zor ve pahalı olması rol oynuyor.

Kentsel dönüşüm

Eva Gayrimenkul Değerleme  İzmir  Bölge Müdürü Filiz Akkaya, şu bilgileri verdi: "Başta Yeşildere ve Uzundere Vadisi projeleri olmak üzere İzmir'in gelişmesi planlanıyor.
Ayrıca Yeşildere aksında, Bornova ilçe merkez mahallerinde, Kadifekale'de ve Yeşilova- Altındağ aksında da kentsel dönüşüm projeleriyle nitelikli konutlar yapılıyor. Liman arkasında yer alan Umurbey, Hilal ve Ege mahallerinde de 'Özel Planlama Alanı" ilan edildi

MAVİSEHİR ÖN PLANA ÇIKTI
MAVİŞEHİR'İN son 6 yıldır gelişme gösteren bir bölge olduğunu ifade eden Filiz Akkaya, bölgenin yüksek gelir grubuna hitap ettiğini belirtti. Mavişehir'in metro hattı ve hizmete giren Gediz Üniversitesi ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Akkaya, bu bölgeyi Çiğli-Ulukent-Koyundere bölgelerinin takip ettiğini dile getirdi.

İZMİR'DE konut tercihinde de değişim yaşandığını ifade eden Filiz Akkaya, konut alıcılarının özellikle metro hattına yakın, kira getirişi iyi olan, kuzey-güney ve kısmen batı aksında yeni ve nitelikli konutlara yöneldiklerini söyledi. Filiz Akkaya, EXPO 2020'ye aday olan İzmir'de emlak değerlerinin yeni ve lüks projelerle daha da artacağının beklendiğini söyledi.

Rezidanslar yükseliyor
İZMİR'İN her bölgesinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını, kentin batı aksında gelişme gösteren alanlar arasında Narlıdere, Balçova'nın üst kısımları, Urla ve Güzelbahçe'nin sayılabileceğini belirten Filiz Akkaya, Balçova-Güzelbahçe aksında alışveriş merkezlerinin rayiçleri artırdığını vurguladı.

İzmir'in merkezinde ise Yeşilova ve Altındağ'ın geliştiğini ifade eden Akkaya, Bayraklı-Turan-Salhane bölgelerinde karma kullanımlı ticaret ve konut bloklarının inşasına başlandığını da sözlerine ekledi.

Vatan

Geri Dön