25 / 04 / 2024

Ender Yorgancılar: Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz!

Ender Yorgancılar: Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir’e beklediklerini kaydetti. Yorgancılar, “İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar" dedi




Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir’e beklediklerini kaydetti. Göreve yeni başlayan Almanya  İzmir  Başkonsolosu Thomas Gerlach’ı kabul eden Yorgancılar, “İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Bu rakamı çok daha yukarılara çıkaracak potansiyelimiz var. Hedefimiz karşılıklı işbirliği ile ticaret hacmini geliştirmek” dedi. 


Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın üniversite sanayi işbirliğine verdiği önemden bahseden Yorgancılar, geçtiğimiz yıllarda TOBB ETÜ ile İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektör ve akademisyenlerinin katılımı ile Munih’te meslek liseleri ve Ludwig Maximilian Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Almanya’nın ekonomik başarısında mesleki eğitimin payı büyük. Bizde bu çalışmaları yerinde görmek ve üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için karşılıklı temaslarda bulunduk. Sizin göreve başlamanız ile birlikte bu temasların artarak devamını ve daha üst düzeylere taşıyabileceğimizi ümit ediyoruz” diye konuştu.


9 üniversiteye sahip İzmir’in yatırımcı Alman firmalarının ihtiyaç duyduğu yetişmiş işgücüne erişimi kolaylaştırdığına dikkat çeken Yorgancılar, İzmir’in stratejik konumu sayesinde önemli pazarlara açılma sağladığını ve önemli sayıda Alman turisti ağırladığını dile getirdi.


Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ise, turist olarak birçok kez Türkiye ve İzmir’e geldiğini belirterek gözde kentin turistik beldesi Çeşme’yi çok sevdiğini dile getirdi. Yeni görevinde kente daha fazla yatırım çekmek için EBSO ile işbirliği içinde olmaktan büyük memnuniyet duyacağını belirten Gerlach, “Türkiye’ye gelen yatırımcı Alman heyetleri  Ankara  ve İstanbul’u ziyaret ederken, İzmir’e daha az uğruyor. EBSO ile gerçekleştireceğimiz işbirliği ile daha fazla heyeti İzmir’e çekmek istiyoruz” dedi.


Ziyaretin sonunda Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ziyaretin anısına Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’a plaket verdi.



Yenigün




Geri Dön