26 / 04 / 2024

Ender Yorgancılar: İzmir'deki OSB'lere yatırımcı çekmek istiyoruz!

Ender Yorgancılar: İzmir'deki OSB'lere yatırımcı çekmek istiyoruz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla önümüzdeki 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek teşvik zirvesiyle ilgili çalışmalarını hızlandırdı EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’deki OSB’lere yatırımcı çekmek istediklerini dile getirdi...




İzmir iş dünyası, Yeni Asır'ın girişimi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla önümüzdeki 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek teşvik zirvesiyle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. İş dünyası, Bakan Zeybekci'ye teşvikle ilgili ileteceği talepleri de netleştirmeye başladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın, Ekonomi Bakanı Zeybekci'ye,İzmir'deki organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımların Manisa'daki gibi 3'üncü bölge teşviklerinden yararlandırılması talebini ileteceği bildirildi. 


'Ekstra beklentimiz yok'

Konuyla ilgili açıklama yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Bizim talebimiz sadece organize sanayi bölgeleri içindeki yatırımlar için komşu illerle aynı düzeyde teşvik sağlanmasıdır. Tüm kent için ilave bir teşvik beklentimiz yok. Sistemde talep ettiğimiz değişiklik olursa, İzmir'deki işsizlik sorununu büyük ölçüde çözeriz" diye konuştu. 

İzmir'in birinci derece teşvik bölgesi içinde yer aldığını, yarım saat uzaklıktaki Manisa'nın ise üçüncü bölgede yer alması nedeniyle çoğu yeni yatırımın komşu illere kaydığını anlatan Ender Yorgancılar, şöyle konuştu: "Yeni yatırım yoksa işsizlik de düşmez. Maalesef hem yatırımların hem iş gücünün komşu illere kaydığı bir dönemi yaşıyoruz. Bizim talebimiz sadece organize sanayi bölgeleri içindeki yatırımlar için komşu illerle aynı düzeyde teşvik sağlanmasıdır." 

Yeni Asır'ın gündeme getirmesinin ardından Bakan Zeybekci'nin de onayıyla gerçekleştirilecek teşvik zirvesi 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Zirvede  İzmir  iş dünyası kente yapılacak yatırımlarda daha fazla devlet teşviği sağlanmasına yönelik talep ve önerilerini Bakan Zeybekci'ye iletecek. 


Çalışma yürütülüyor

Talepleri değerlendirecek olan Zeybekci, bu konuda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verecek. Ekonomi Bakanı Zeybekci, önceki gün yaptığı açıklamada verecekleri yeni bir teşvikle ilgili yürüttükleri çalışmalar konusunda bilgi aktarmıştı. Zeybekci, ihracat taahhütlerine yönelik beşinci bölge teşviklerinin verilmesi konusu üzerinde durduklarını açıklamıştı.



Yeni Asır




Geri Dön