20 / 04 / 2024

Yavuz Madenli’den ev alacaklara uyarı!

Yavuz Madenli’den ev alacaklara uyarı!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli’den konut alacaklara kritik bir uyarı geldi. Madenli, “Sözleşmelerde ilk olarak emlak ofisinin Emlakçılar Odası kaydının olup olmadığına dikkat etmeli'' dedi.



Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, “Sözleşmelerde ilk olarak emlak ofisinin Emlakçılar Odası kaydının olup olmadığına dikkat etmeli. Yılların birikimi belki 30 yılın 40 yılın birikiminizi üçkâğıtçı, kayıtsız, ayakçı emlakçıya kaptırmayın bütün hayallerin, elinde ki paralar her şeyi gitmiş olmasın” dedi.


Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, sözleşmelerde dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değindi. Madenli, “Sözleşmelerde ilk olarak emlak ofisinin Emlakçılar Odası kaydının olup olmadığına dikkat etmeli. Maalesef kayıt dışı emlak ofislerimiz var. Biz bunlarla mücadele ediyoruz, kayıt altına almaya çalışıyoruz. Sözleşmelerini imzalarken bizim vermiş olduğumuz matbu sözleşme olduğuna dikkat etmeliler. Burada her iki tarafın da; alıcının da satıcının da haklarını koruyan maddeler var.

Kiralamak için bir yere müracaat edildiğinde emlakçı ya da vatandaştan kiralanacak olabilir, tapunun gerçekten o dairenin sahibi üzerine mi daireyi gösteren mülk sahibi üzerine mi olduğuna dikkat edilmeli. Evi kiralayacak olan kişiler mutlaka ama mutlaka kontrat yaparken mülk sahibi mi vekâlet sahibi mi bunlara dikkat etmeliler. Noter tasdikli vekâletli ise imzalasınlar ilerde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmasınlar.” diye konuştu.


AMAN DİKKAT! BİRİKİMİNİZİ KAPTIRMAYIN


Oda kaydı olmayan emlakçılara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Madenli, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizleri en çok üzen maalesef kayıtsız emlakçılar. Çantalı emlakçı diye tabir ettiğimiz emlakçılar. Hem vatandaş açısından ciddi sıkıntı yaşatıyorlar hem de bizim açımızdan. Çünkü vatandaş parasına güveniyor yani ciddi paralar dönüyor emlak piyasasında. Hani düşünün emekli oluyorsunuz yılların birikimi belki 30 yılın 40 yılın birikimini getiriyorsunuz bir ev alabilmek için. İnsanlar barınacak bir yer almak için uğraşıyorlar ve üçkâğıtçı, kayıtsız, ayakçı emlakçıya bu birikimini kaptırdığında da bütün hayalleri, elinde ki paraları her şeyi gitmiş oluyor ve sorumlu kimseyi bulamıyorlar karşılarında. Biz onun için bu konuda ısrarla takipçiyiz. Bunlar ayıklandığında vatandaş gittiğinde emlak ofislerine güvenerek gayrimenkulünü alacak.”



Yenigün Gazetesi


Geri Dön