19 / 04 / 2024

Yayla Atık Su Arıtma Tesisi yapım ihalesi sözleşmesi imzalandı!

Yayla Atık Su Arıtma Tesisi yapım ihalesi sözleşmesi imzalandı!

Keşan Belediyesi’nin çevreye duyarlılığını perçinleyen projelerinden olan Yayla Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapım ve kontrol ihalelerinin sözleşme imza töreni, 10 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirildi.



Keşan Belediyesi’nin çevreye duyarlılığını perçinleyen projelerinden olan Yayla Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapım ve kontrol ihalelerinin sözleşme imza töreni, 10 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirildi.


Keşan Belediyesi Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreni, saat 14.00 sıralarında başladı.


İmza törenine; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Başkan Yardımcısı Salim Şevik, İl Genel Meclisi üyeleri,  Belediye Meclis üyeleri, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Denizbank Keşan Şubesi Müdiresi Çiçek Balaban ve şube yöneticileri ve ihaleleri kazanan firmaların temsilcileri katıldı.


İmza töreninde konuşan ve çok önemli bir imza töreninde buluşulduğunu açıklayarak sözlerine başlayan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, “İlçede yerin altına cesaretle girip çalıştık. Mücavir alanlarımızdan Yayla’nın Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin ihale sözleşmesi için bir aradayız. Yayla’nın içme suyu için ilk dönemimizden beri çalışmalarımız sürüyordu. O iş 5-6 yıl önce bitti. Yayla Sahilimizin yaz sezonunda yoğun olması sebebiyle atık su tesisi de kurmak istedik. Çok önceleri başlayan projemizin imza törenine eriştik. Kısmet olursa bu yazın başlarında bu projeyi de Yayla’da hizmete açacağız.” dedi.


Yayla’daki projede yeni bir teknoloji kullanılacağını belirterek konuşmasını sürdüren Özcan, “Bu projemiz biyolojik olmayacak. Elektroflotasyon sistemi olacak. Yani bakterilerin yapacağı işi elektrik enerjisi yapacak. Bu bölgemizde nüfusun en fazla yoğun olduğu dönem yaklaşık 3 ay. Yaz başlarında bakteriler ancak 1 ayda üreyecek. Ondan sonra arıtma layıkıyla olacak. Yazın bitimine doğru düzgün çalışacak tesiste sezon bittiğinde sıfıra dönülecekti. Dolayısıyla yapılacak masrafın mantığı olmayacaktı. Biz de bu nedenle araştırma yaptık. Çok daha az bir arazi üzerine kurulacak teknolojik yapı sistemini tercih ettik. Bu sistemde ilavelerin de kısıtlamaların da yapılması mümkün. Bununla ilgili Ayvalık’ta yerinde incelemelerde bulundum. Etrafa kötü kokunun da yayılmayacağı bu projeye destek veren katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin finansmanında özel bir banka olan Denizbank’ı tercihe ettik. Onlarla ilk 12 ayı geri ödemesiz 5 yıllık bir sözleşmemiz oldu.  Yapım işini Kılıç İnş. Taah. San. Ve Tic. A.Ş. & Ekşioğlu Enerji San. Tic. A.Ş. Verdiği teklifle kazandı. Projemiz 3 milyon 816 bin TL’lik bir proje. Yapım işinin kontrol ihalesini de 5N1K Mühendislik Müş. İnş. Tic. A.Ş. kazandı. Kontrol ihalesi işi de 140 bin TL.” dedi.


Mehmet Özcan sözlerinin sonunda önümüzdeki Nisan ayında sabit ve sürekli nüfus yoğunluğu nedeniyle biyolojik sistemle inşa edilen Keşan Atık Su Arıtma Tesisinin de tamamlanarak açılışının gerçekleştirileceğini bildirdi.


Özcan konuşmasının ardından Yapım İşini alan Kılıç İnş. Taah. San. Ve Tic. A.Ş. yetkilisi Ali Kılıç, Ekşioğlu Enerji San. Tic. A.Ş. yetkilisi Şakir Ekşi ve kontrol işini alan 5N1K Mühendislik Müş. İnş. Tic. A.Ş. yetkilileri Köksal Köksal ile Serdar Sarman ile sözleşmeye imza attı.


Özcan ve projeye imza atanlar, imza töreninin bölgeye hayırlı olmasını diledi.


Keşan Belediyesi


Geri Dön