24 / 04 / 2024

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Pandemi ile beraber birçok vatandaşın tatil anlayışı değişti. Otellerde kalmak isteyen vatandaşlar bu dönemde yazlık kiralamalarına yöneldi.



Koronavirüs salgını ile beraber tatil anlayışı tamamıyla değişti. Takvim'de yer alan habere göre;  tatil bölgelerinde yazlık fiyatları tavan yaptı. En çok yazlık talebi ise Bodrum'da yaşandı.

Tatilcilerin ilk tercihi olan Bodrum'da her bütçeye uygun kiralık ev bulunuyor. Bu evlerin fiyatı ise büyüklük, denize olan konumu ve içerisindeki olanaklarına göre değişiyor.

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Haftalık 3 bin TL'den başlıyor

Bölgelerde yazlıkların kiraları 1+1 evlerde aylık 8 bin TL'den başlarken lüks sitelerde bu fiyat 90 bin TL'den başlıyor. Sezonluk kiralamalar ise 20 bin TL'den başlarken bu ücretler milyonlara ulaşabiliyor. Vatandaşlar genel olarak haftalık kiralamaları tercih ediyor. Haftalık kira ücretleri ise 3 bin TL'den başlıyor. 

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Tatil bölgelerinde fiyatların zirve yaptığı dönem ise Temmuz-Ağustos olurken Eylül'de fiyatlar neredeyse yarı yarıya azalıyor. En düşük fiyatlar yıllık kiralanan yazlıklar için talep ediliyor. Bu yazlıklar en çok uzaktan çalışan vatandaşlar tarafından talep ediliyor. 

Hangi ilçelerde yazlık ev fiyatları uçtu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön