20 / 04 / 2024

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat



Güney sahillerinde havanın ısınmasıyla birlikte; tatil bölgelerinde yazlık konut piyasası hem kiralama hem de satış yönünde hareketlenmeye başladı. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre; bu yılın ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000- lira varan fiyatlara çıkılabiliyor. Öte yandan Ukrayna-Rusya Savaşı’nın da Bodrum, Antalya, Kemer, Kaş, Alanya gibi bölgelerde yoğun talep artışına yol açtığı, hatta peşin ödemeli uzun dönem kiralamalar yapılıyor.

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Ege Bölgesi’nde bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen gayrimenkul satış ve kiralama bedellerini değerlendiren Denge Değerleme, İzmir ve ilçelerinin bu sene yine gözde tatil merkezlerinden biri olmaya devam ettiğinine dikkat çekiyor. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Antalya, Kaş, Alanya gibi bölgelere göre daha kısa sezona sahip olan İzmir ve ilçeleri Çeşme, Foça, Urla, Seferihisar gibi tatil beldeleri şehir merkezine yakınlıkları sebebiyle, tatil sezonu dışında da kullanım mümkün olduğundan, en çok tercih edilen bölgeler oluyor. Bu beldelerde yaz-kış yaşama alışkanlığının da gelişmesi ile yazlık konutların ortalama metrekare satış fiyatı kimi bölgelerde 100-120 bin lira metrekare kadar çıkmış durumda. 


Geri Dön