25 / 04 / 2024

Yedigöller Milli Parkı'nın yolu yenilendi, ziyaretçi sayısı arttı!

Yedigöller Milli Parkı'nın yolu yenilendi, ziyaretçi sayısı arttı!

Yedigöller Milli Parkı'na giden yolun asfaltlanmasıyla ulaşım da kolaylaştı. Hal böyle olunca hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen doğa severler milli parka akın etti.



Yedigöller Milli Parkı'na giden yolun asfaltlanmasıyla ulaşım da kolaylaştı. Hal böyle olunca hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen doğa severler milli parka akın etti.  Araç sahipleri park yeri bulmakta zorlandı. Parkı geçtiğimiz sene 63 bin kişi ziyaret etmişti.


Bolu'nun doğa harikalarından Yedigöller Milli Parkı, her mevsim ayrı güzel. Özellikle sonbaharın gelişiyle beraber ayrı bir renk karnavalına dönen parkta ziyaretçi eksik olmuyor. Dünyaca ünlü park, geçtiğimiz hafta sonu yine ziyaretçi akınına uğradı. Yolun asfaltlanmasıyla tatilcilerin daha kolay ulaşabildiği milli parka gelenler, otoparkta yer kalmayınca araçlarını orman içindeki yol kenarlarına park etti. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'den oluşan Yedigöller Milli Parkı'na Bolu merkezden ulaşımın sağlandığı 44 kilometrelik yolun stabilize olan 24 kilometrelik bölümü geçen eylül ayında asfaltlandı. Daha önce yolun bozuk olması nedeniyle daha az kişinin ziyaret ettiği Yedigöller'e ilgi, yolun yapılmasından sonra arttı.


Sonbaharın son hafta sonunda milli park, ziyaretçi akınına uğradı. Yolun asfaltlanması nedeniyle milli parka daha kolay ulaşan ziyaretçiler, milli park içindeki otoparkta yer kalmayınca araçlarını yol kenarlarına park etmek zorunda kaldı. Çevre il ve ilçelerden gelenler, sarı ve yeşilin tüm tonlarının buluştuğu milli parkta piknik yapıp yürüyüş yapmanın keyfini çıkardı. 1965 yılından beri hizmet veren Yedigöller, 2013'te 33 bin, bir sonraki yıl ise 63 bin kişi civarında ziyaretçiyi ağırlamıştı. Sayının bu sene daha da artması bekleniyor.



Zaman


Geri Dön