26 / 04 / 2024

YEM Yayın'ın "Konutlar" kitabı çıktı!

YEM Yayın'ın

YEM Yayın'ın projeler ve yapılar dizisinin ilk kitabı  "Konutlar" çıktı...



YEM Yayın tarafından hazırlanan Konutlar kitabı son 4 yılda, 34 mimar/mimarlık grubu tarafından, Türkiye'nin ve dünyanın 21 şehrinde gerçekleştirilen toplam 38 konutu, detaylı bilgi ve planların yanı sıra özel çekilmiş renkli fotoğraflar eşliğinde anlatıyor. 

Mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri tasarımı ve sanat konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın tarafından, "Projeler/ Yapılar" dizisinin ilki kitabı olan "Konutlar", mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, iç mimarlar, peyzaj mimarları ve tasarım, mimarlık öğrencileri için kaynak kitap olarak hazırlandı. 

"Projeler/Yapılar" dizisinin ilk kitabı olan "Konutlar", Türkiye'den ve dünyadan önemli mimarların seçkin konut projelerinden oluşuyor. Kitap, son 4 yılda, 34 mimar/mimarlık grubu tarafından Türkiye'nin ve dünyanın 21 şehrinde gerçekleştirilen toplu konutlardan, tek evlere, apartman dairelerinden, tatil evlerine toplam 38 yapıyı "Evlerden Oluşan Siteler", "Tek Evler", "Toplu Konut ve Apartmanlar" adlı bölümler altında sunuyor.

YAPI dergisinde yayımlanmış bazı projelerden yola çıkılarak hazırlanan kitap, bina tipolojisi, modern ve geleneksel yapı malzemesi kullanımı, modern yapım teknikleri, topografyaya uyum gibi konularda okuyucularına başarılı örnekler sunuyor. 

Kitapta bulunan konutlar, özel çekilmiş renkli fotoğrafları, vaziyet ve kat planları, kesitleri, görünüşleri ile aksonometrik çizimlerinin yanında yalın bir dille yazılmış açıklama metinleri ile anlatılıyor.

"Konutlar" mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, içmimarlar ve peyzaj mimarları için bir referans kitabı olmasının yanı sıra, mimarlık ve tasarım öğrencilerine de Türkiye ve dünyadan seçilmiş projeleri inceleyerek kendi tasarım çalışmalarında yararlanabilecekleri değerli bir kaynak sağlıyor.

"Projeler/Yapılar" dizisinin ilk kitabı olan "Konutlar" ve YEM Yayın'a ait tüm kitaplar, tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevi'nin Beşiktaş ve Fulya'daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.


Geri Dön