26 / 04 / 2024

Yeni Adana Stadyumu 2020'de açılacak!

Yeni Adana Stadyumu 2020'de açılacak!

Adanalı sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Yeni Adana Stadyumu'nda sona gelindi. Stadın son ihalesinin gerçekleştiği ve 2020 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.



TOKİ tarafından 2014 yılında  Adana'da yapımına başlanan 33 bin kişi kapasiteli yeni stadyumda sona yaklaşıldı. Sabah Gazetesi'nden Bora Erdem'in haberine göre; Sarıçam'da yaklaşık 5 yıl boyunca devam eden Adana'nın yeni stadyumunun 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

Yapılan son ihale sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adanalı sporseverlerin heyecanla beklediği yeni stadın 2020 Mart ayı sonunda açılması planlanıyor.

MUHTEŞEM BİR TESİS OLACAK

Adana'yı muhteşem bir tesis kavuşturacaklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu, "Adanalı spor sevenlerin heyecanla beklediği stadımız ile ilgili son ihale yapıldı. Adanamızın iki takımı Adanaspor ile  Adana  Demirspor maçlarını Türkiye'nin en büyük ve modern statlarından birinden oynayacak" açıklamasında bulundu: Stadyumda, sosyal donatı alanlarının yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alıyor. Yaklaşık 102 dönüm arazinin 43 dönümü üzerinde artan stat, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğine sahip, 33 bin kişilik olacak şekilde dizayn edildi.


Geri Dön