26 / 04 / 2024

Yeni AKM'nin yüzde 88'i tamamlandı!

Yeni AKM'nin yüzde 88'i tamamlandı!

Taksim'de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatının yüzde 88'i tamamlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019 tarihinde temeli atılan AKM'nin inşaatı hız kesmeden sürüyor.

Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre; yüzde 88 tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında yapılan çalışmalar gün yüzüne çıktı. Dış cam kaplaması tamamlanan AKM açıklanan tarihte hizmete gerekecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019'da temeli atılan AKM'nin yapımı tamamlanmak üzere. Taksim Meydanı'ndan gözüken fin cephe yapımının dış cam takım işiyle birlikte yüzde 88'i tamamlanan AKM'nin iç mekanlarındaki ince iş, asma tavan, cam bölme ve doğrama ile zemindeki taş çalışmalarında sona gelindiği kaydedildi. Bina dışı cam kaplama ve çatı işleri tamamlanan AKM'nin inşaatı büyük ölçüde bitti. 

Yeni AKM nin yüzde 88 i tamamlandı!

Toplam 95 bin metrekare inşaat alanına sahip AKM'de, 4 bodrum, zemin ve 9 kat içerisinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri ve sergi salonları bulunuyor. 

AKM inşaatında son durum ne? 


Geri Dön