11 / 05 / 2024

Yeni dönemde kamu yatırımları hızlanacak!

Yeni dönemde kamu yatırımları hızlanacak!

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın görev alanı genişledi. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla birlikte yıllık kamu yatırım programını da hazırlayacak.



Strateji ve Bütçe ile İletişim başkanlıkları Cumhurbaşkanlığı’na bağlı hizmet verecek. 662 kişilik kadro tahsis edilen Strateji ve Bütçe Başkanlığı; kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı Programı, orta vadeli program, orta vadeli mali plan, Cumhurbaşkanlığı yıllık programıyla sektörel plan ve programları Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla birlikte hazırlayacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Başkanlıkla ilgili tüm detaylar belli oldu.

Kararlara göre, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen temel hedef, ilke amaçlar çerçevesinde kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı Programı, orta vadeli program, orta vadeli mali plan, Cumhurbaşkanlığı yıllık programıyla sektörel plan ve programları hazırlayacak. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, görev alanı çok geniş olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla birlikte yıllık kamu yatırım programını da hazırlayacak.
 


Geri Dön