20 / 04 / 2024

Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Yeni eğitim sistemi emlak fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Mahalli Yerleştirme Sınavı ile ailelerin emlak arayışı hızlandı.  TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun, ana amacın TEOG’'da olduğu gibi öğrencinin özel olarak hedeflediği okula girmesi olduğunu söyledi.



Değişen eğitim sistemi ile birlikte, aileler hedef bölgelerde emlak aramaya başladı. 


TEOG'un Mahalli Yerleştirme Sınavı'na çevrilmesi ile aileler şimdiden hedefledikleri okulların bulundukları bölgelerde emlak arayışına başladı. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, "5 tercih hakkı bulunan aileler tercihlerinin bulunduğu lokasyonlarda, bahar dönemindeki fiyat artışlarından etkilenmemek amacıyla şimdiden kiralık ev arayışına başladı" dedi.


Kiralıklarda minimum yüzde 7 artış bekleniyor

Ailelerin kiralık ev arayışları Avrupa Yakası'nda Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Beylikdüzü; Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy, Kartal ve Ataşehir bölgelerinde  yoğunlaştı. Erilkun, "Bahar döneminde kiralama fiyatlarında olağandan daha hızlı bir değer artışı olacağı açıktır. İşte bu nedenle gerek Anadolu Yakası'nda Kartal, Ataşehir ve Kadıköy’de gerekse Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü, Avcılar ve Beşiktaş bölgelerinde kiralık değerleri yeni yıldan itibaren en az yüzde 7 oranında artacaktır." ifadelerini kullandı. 


Kiralama yerine satın alma tercihi artar

Hakan Erilkun ailelerin emlak arayışında satın almanın öne çıkacağını söyledi. Satış fiyatlarının artacağınu belirten Erilkun, "Yeni sistemle tercih edilen lisenin, devamındaki eğitim kurumu ile paralel olması hedeflendiği için aslında Mahalli Yerleştirme Sınavı ile yapılan tercih büyük oranda lise sonrasındaki eğitimi de şimdiden belirlemiş olacak. Bu nedenle üniversite öncesinde özellikle Beylikdüzü, Avcılar ve Ataşehir’deki 1+1 dairelerde gerçekleştirilen kiralama yerine satın alma tercihi yeni yıldan itibaren çok daha fazla görülecek. Zira uzun süreli kiralama olacağı için bazı bölgelerde gayrimenkulü satın almak çok daha cazip hale gelecek, bu da satış fiyatlarının yüzde 5 oranında yükselmesine neden olacaktır." şeklinde konuştu. 

 


Geri Dön